wladimir_klickoKličko uveren da će ranim nokautom pobediti Pitera

 

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko izrazio je očekivanje da će u sutrašnjoj borbi sa Nigerijcem Samjuelom Piterom brzim nokautom odbraniti titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji. Kličko je istakao da je danas mnogo bolji borac nego što je bio pre pet godina kada je prvi put odmerio snage sa Piterom i tri puta padao na pod pre nego što je pobedio jednoglasnom odlukom sudija.

-Taj meč je bio jedan od mojih najtežih i najvažnijih u to vreme. Ali, ono što me ne ubije samo me ojača – rekao je Kličko o borbi koja se 2005. godine održala u Atlantik Sitiju.

Povezana vest:  Fjuri neće ponovo tražiti britansku boksersku licencu

Novi meč Klička i Pitera, u kome će Ukrajinac braniti titule u verzijama IBF, WBO i IBO, biće odžan na fudbalskom stadionu u Frankfurtu pred 40.000 gledalaca koliko se očekuje na tribinama.

Kličko, koji je i vlasnik šampionskog pojasa časopisa Ring, odnosno linearne titule prvaka, do sada je pobedio na 54 meča, a tri je izgubio. Piter je iz duela 34 puta izlazio kao pobednik, a tri puta kao poraženi.

Ukrajinac je 48 puta borbe rešavao nokautima, Nigerijac 27 puta.

Povezana vest:  Predrag Kovačević u Crvenoj zvezdi

Piter je, ipak, kritikovao Kličkov stil borbe, koji je nazvao „ženskim“. On je istakao da Vladimir i njegov stariji brat Vitalij Kličko, šampion sveta u WBC verziji, uništavaju boks u teškoj kategoriji.

Braća Kličko su poznata po tome što koriste svoju visinu i domet da protivnika drže na distanci, a ne pokušavaju da po svaku cenu nokautiraju rivala. Vladimir Kličko će sa svojih 1,99 metara prednost imati i u duelu sa 1,88 metara visokim Piterom.

-To je boks za lakše kategorije, ne za teškaše – istakao je 30-godišnji Piter, koji je oktobra 2008. izgubio titulu WBC šampiona upravo porazom od Vitalija Klička.

Povezana vest:  Kubanac Solis: Zaključiću Kličkovu eru!

-Sada treba da se dokažem. Imam šansu da se iskupim za poraz iz 2005. godine. Priliku da pokažem da sam najbolji teškaš na svetu… Ovaj put neće sudije odlučiti. Ovaj put (Kličko) neće moći da izbegne moj levi kroše. Vladimir neće moći da stoji posle četiri runde – naglasio je Piter.

Kličko je svoje navijače savetovao da ne napuštaju sedišta kako bi kupili pivo, pošto bi mogli da propuste njegov završni udarac.