Sportska dvorana Doguš u Novom Pazaru biće poprište borbi boks asova Srbije kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji. Od 12. do 16. decembra oko 200 takmičara iz cele Srbije boriće se za naslov šampiona države u pojedinačnoj konkurenciji u omladinskim i seniorskim kategorijama.

Početak borbi u dvorani Doguš zakazan je za sredu, 13. decembra u 16:00 sati, a finalni mečevi održaće su u subotu od 18:00 sati uz direktan TV prenos na TV Arena Fight.

Organizatori ove manifestacije su Bokserski savez Srbije, Grad Novi Pazar, BK Novi Pazar, Sportski savez i Ustanova za sport Novi Pazar.

Sjajni bokseri, od kojih večina sa velikim reprezentatvnim iskustvom na međunarodnim takmičenjima, ali i evropskim i svetskim šampionatima i medaljama, govori u kvalitetu boksa koji će Pojedničano prvenstvo Srbije doneti u Novom Pazaru.

Povezana vest:  Vladimir Kličko odbranio titulu svetskog prvaka 13. put zaredom

Grad boksa, grad velikih šampiona plemenite veštine, aktuelnih klupskih prvaka regiona ugostiće krem srpskog boksa.

“U finišu takmičarske 2023. očekuje nas pravi praznik boksa u Novom Pazaru, gradu koji je poznat po sjajnoj školi boksa koja je iznedrila velike šampione i po velikoj ljubavi prema plemenitoj veštini koja vlada u ovom gradu. Kvalitet bokserki i boksera koji će se naći u ringu u dvorani Doguš garancija su vrhunskih mečeva koje ćemo imati priliku da gledamo i punim srcem uživamo u činjenici da je srpski boks kako na međunarodnoj sceni tako i lokalno jak, da iz dana u dan rastemo i ponovo postajemo sila koja smo nekada bili, da nas respektuju i da nas se boje protivnici. Da bi bio konkurentan širom meridijana moraš se neprestano razvijati i graditi širom svoje zemlje, moraš imati jake temelje za budućnost kako bi ona bila blistava i popločana medaljama, a upravo je to naš recept i na tome radimo svom snagom i sa puno ljubavi prema boksu” – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS, Marko Huk teško protiv Lebedeva

Srpski bokseri uvek imaju jedan cilj, a to je osvajanje medalja na svim takmičenjima na kojima učesvuju.

“Postati svetski šampion u boksu je izuzetno teško i to zahteva kombinaciju talenta, napornog rada, posvećenosti i mogućnosti. Takmičari obično moraju da napreduju kroz rangove, pobeđujući u brojnim borbama protiv sve veštijih protivnika, pre nego što zasluže šansu za svetsku titulu. Osvajanje svetske titule takođe uključuje pobedu nad aktuelnim šampionom ili najbolje rangiranim kandidatom u diviziji, što je izazovan podvig. Zato je jako važno graditi se kroz domaća takmičenja, posebno kroz prvenstvo države i kroz njih trasirati put ka visinama na međunarodnoj sceni” – zaključio je Borovčanin.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U PODGORICI, Sjekloća protiv Mashamaitea iz Južne Afrike