aleksandar_drenovak_1

SP AZERBEJDŽAN 2011

Aleksandar Drenovak pobedio Mongola

 

I drugi predstavnik Srbije koji se u subotu našao na ringu ostvario je pobedu! Aleksandar Drenovak je posle teške, rovovske borbe, i, na kraju, sudijskim preglasavanjem pobedio Tumurkasa Giuluntumura iz Mongolije.

Posle tri paklene runde rezultat je bio 21:21 a sudije su odlučile da je Drenovak bio bolji. Tako je srpski srednjaš ostao na takmičenju i još uvek sa šansom da se domogne medalje i norme za Olimpijske igre u Londonu naredne godine. Drenovak sledeći meč boksuje za dva dana, tačnije 3. oktobra u popodnevnom terminu, tako da sada ima vremena da se oporavi od ove teške borbe. Protivnik u narednom kolu će mu biti Džejmija Korteza iz Ekvadora.

Povezana vest:  Mićko Žižić omladinski prvak sveta u IBF

Naredni protivnik Drenovaka – Džejmi Kortez postavljen je za trećeg nnosioca u srednjoj kategoriji ali na startu takmičenja nije ostavio neki utisak. Naime, Kortez je u prvom kolu boksovao protiv Makedonca Fatluma Zute i pobedio ga je rezultatom 18:15.

Podsećanja radi u lakoj kategoriji, isto danas slavio je Branimir Stanković a u prvom kolu poraženi su Marko Nikolić (do 75 kg) i Ljubomir Marijanović (do 64 kg).

Povezana vest:  Huk spreman za borbu za Arslanom