borovcanin_kosutnjak_dec (1)

Nenad Borovčanin 8. na WBO listi

 

Srpski bokser Nenad Borovčanin će boksovati za titulu svetskog šampiona, najavljuje se iz kampa srpskog boksera. Naime, interim šampion Evrope u WBO verziji, u kruzer kategoriji, od 16. marta 2012. nalazi se na osmom svetske rang liste u WBO verziji (kruzer kategorija). Ulazak u TOP 10 Borovčaninu daje mogućnost da izazove svetske šampione  u teškoj kategoriji.

Borovčanin ide korak po korak ka svetskom vrhu, a cilj srpskog asa je prvo mesto na rang listi izazivača šampiona sveta (trenutno su Mark Huck WBO, Juan Pablo Hernandez IBF, Kristof Wlodarcik WBC, Guliermo Jones WBA). Meč za svetsku titulu, kako najavljuju iz kampa Balkan boksinga, u kojoj bi se borio Nenad, realno je očekivati u sezoni 2013.

RANG LISTA,  16. mart 2012. – WBO RATINGS CRUISERWEIGHT

Povezana vest:  MEČ ZA WBA TITULU, Genadi Golovkin odbranio WBA titulu

CHAMPION:MARCO HUCK

1. Denis Lebedev RUS

2. BJ Flores (NABO) USA

3. Aleksandr Alekseev RUS

4. Lateef Kayode NIG

5. Nuri Seferi (WBO Europe) ALB

6. Mateusz Masternak POL

7. Pawel Kolodziej POL

8. Nenad Borovcanin (WBO Europe Int.) SER

9. Firat Arslan GER

10. Kai Kurzawa (Int-Cont) GER

11. Rakhim Chakhkiev RUS

12. Antonio Tarver USA

13. Laudelino Barros BRA

14.Julio Cesar Dos Santos (Latino) BRA

15. Agron Dzila (WBO Youth)

Borovčanina sada očekuje nova (druga) odbrana titule interim Evropskog šampiona koja će biti zakazana za 4. ili 5. maj ove godine. Još uvek se pregovara o mestu u kome će biti odrzan ovaj bokserski spektakl. Uskoro će biti poznato i ime Nenadovog protivnika za ovaj meč.  Srpski as je juna 2011. na meču koji je održan u Banja Luci savladao Bugarina Konstantina Kokoa Semerdžijeva i osvojio Evropski šampionski pojas u WBO cruiserweight verziji.

Povezana vest:  Vladimir Kličko odustao od meča sa Mormekom

-Veliko priznanje za mene, ali i očekivano jer sam pošteno, u ringu, zaslužio ovu poziciju. Naravno, cilj nije osma pozicija, već broj jedan na rang listi izazivača šampiona sveta. U ovoj godini mi je plan da boksujem dva meča u kojima bih branio titulu šampiona Evrope. Prva odbrana planirana je za 4 ili 5. maj u Srbiji, a druga u Nemačkoj kao predborba jednom od braće Kličko. Svakako je neophodno da u prvom meču pobedim i da odbranim titulu da bih je branio i na jesen, ali ja ne sumnjam u sebe i daću sve da poraz i dalje ne bude moja opcija. Spreman sam za velike izazove i najjače protivnike u Evropi, tako da mi nije bitno ko će biti izazivač iako su prozivke od njih već počele. Moj najveći i najopasniji protivnik sam sam sebi, jer kad sebe pobedim onda mi je mnogo lakše da pobedim svakoga ko me gleda u oči iz suprotnog ugla ringa. Znam da će i moj protivnik ući sa istom namerom kao i ja, da pobedi. Na tu činjenicu ću misliti na svakom treningu u naredna dva meseca priprema i trudiću se da na svakom treningu nadmašim samog sebe, jer je to jedini put da napredujem, odbranim titulu i  ponosno podignem srpsku zastavu posle meča – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Majk Tajson: Britanski navijači su me spasili od smrti