drenovak_kzn

Aleksandar Drenovak: Napašću medalju na OI u Londonu

 

Srpski bokser Aleksandar Drenovak izjavio je danas da se neće zadovoljiti samim plasmanom na Olimpijske igre, već da će pokušati da osvoji medalju u Londonu. Momak iz Vrnjačke banje overio je normu za OI u Londonu u kategoriji do 75 kilograma. Podsećanja radi, ovo je prva olimpijska norma za srpske pesničare još od nastupa Gearda Ajetovića na Olimpijskim igrama u Sidneju.

-Budite uvereni da neću otići tamo kao turista. Ovo nije samo moj, već uspeh celog kolektiva i boksa u Srbiji, iako je reč o individualnoj disciplini. Bili smo celina, delili smo i zlo i dobro i zahvalio bih se svima koji su nam omogućili da na Svetskom prvenstvu u Azerbejdžanu budemo jedna od najspremnijih ekipa – rekao je Drenovak na konferenicji za novnare.

Povezana vest:  Boks ujedinio Balkan

Srpski bokser je zaustavljen u četvrtfinalu SP pošto je izgubio od Ukrajinca Jevgenija Hitrova na poene (34:15), ali je plasmanom među osam najboljih, obezbedio sebi učešće na Olimpijskim igrama u Londonu.

Trener bokserske reprezentacije Srbije Miodrag Milić takođe je ubeđen da naš tim može da napravi uspeh u Londonu.

-Verujem da ćemo nastaviti s radom, imamo kvalitet da se ravnopravno borimo sa svetskim bokserima i pokušaćemo da napadnemo medalju u Londonu – rekao je Milić.

Prvi trener reprezentacije je dodao da stručni tim nije zadovoljan učinkom, jer su „sudije sprečile Branimira Stankovića da se Srbija iz Azrebejdžana vrati sa dve karte za London“.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA TITULU, Genadi Golovkin odbranio WBA titulu

-Prvi put u istoriji boksa poništena je odluka sudija i to se desilo u Azerbejdžanu. Stanković je izgubio na poene 26:23 ali nećemo da tugujemo. Turnir u Istanbulu u aprilu naredne godine biće prilika da se možda i lakše nego u Bakuu osvoji olimpijska viza, posebno u lakoj i poluteškoj konkurenciji. To je, ujedno poslednja stanica za vađenje normi za London.

Milić je rekao da su borbe Aleksandra Drenovka bile izuzetno nedijski propraćene i atraktivne, a da je naš bokser na putu do vize za London izbacio dva nosioca u grupi, američkog i kineskog boksera. Prema njegovim rečima, Srbija ne sme da dozvoli da naši bokseri idu nespremni na velika takmičenja.

Povezana vest:  Majk Tajson osmi put postao otac

-U odnosu na prošlu godinu imali smo skoro 60 dana više za pripreme. To je glavni problem, potencijala ima, bokseri su mladi i talentovani, ali fale uslovi – rekao je popularni Šipi.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Velizar Ðerić rekao je da „naš nacionalni tim neće ići turistički u London, ukoliko se uspostavi jednistvo u tom sportu“.

-Uspeh našeg boksa u Azerbejdžanu je samo početak, moramo da ostanemo jedinstveni i rezulati neće izostati. Osvetlali smo obraz i čast srpskog boksa u Bakuu. Posle 12 sušnih godina ovaj olimpijski sport je došao u rang sa vaterpolom, odbojkom i ostalim trofejnim sportovima u Srbiji – rekao je Ðerić.

PHOTO: ataimages.rs

kzn_dif