sjekloca_pojas

VEČE PROFI BOKSA U PODGORICI

Sjekloća odbranio pojas, siguran Zlatičanin

 

Nikola Sjekloća odbranio je u subotu uveče u Podgorici titulu internacionalnog WBC prvaka sveta u supersrednjoj kategoriji, dok je Dejan Zlatičanin osvojio isti pojas u lakoj kategoriji. Sjekloća je u Podgorici na poene savladao izazivača, Južnoafrikanca Petera Mashmaitea i treći put odbranio šampionski pojas.

Nikola je pobedio na poene a prednost Sjekloći su dali sudija iz Engleske Mark Grin (116:112) i Italijan Franko Ćiminale (115:113), dok je Rajko Đajić iz Srbije meč bodovao nerešeno 114:114. Sjekloća je tako  zabeležio 23. pobedu na profesionalnom ringu, na kojem do sada ima maksimalan učinak. Mashmaite je doživeo deveti poraz, a kao profesionalac ima i 19 pobeda, uz jednu nerešenu borbu.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U HOTELU JUGOSLAVIJA, Jovo Pudar odradio javni sparing na Banjici

Zlatičanin je u meču za upražnjenu titulu u lakoj kategoriji pobedio na poene Godfrija Nzimandea i zabeležio 14. pobedu na profesionalnom ringu. Sva trojica sudija dala su prednost crnogorskom bokseru.

Nemac Jirgen Langos meč je bodovao 119:109, Italijan Franko Ćiminale 119:110, kao i Rajko Đajić iz Srbije (119:110). Nzimande je doživeo četvrti poraz, a kao profesionalac ima i 22 pobede i tri meča koja su bodovana neriješeno.

Povezana vest:  52. „BEOGRADSKI POBEDNIK”, Bačić predvodi srpske Orlove, opravdano odsutni iskusni seniori

Nikšićanin Milorad Žižić u srednjoj kategoriji prekidom u prvoj rundi pobedio je Bugarina Zaharija Mutafčijeva i ostvario četvrtu pobedu na profesionalnom ringu. U istoj kategoriji Dragan Roganović je na poene savladao Srećka Janjića iz Srbije, kao i teškaš Goran Gogić koji je bio bolji od Mehmeda Tajara iz Bugarske. U velter kategoriji Petar Živković je pobedio Zorana Didanovića.

Povezana vest:  Miroslav Popović predsednik WBC-CISBB