cupa_lampe_hajat

MEČ ZA IBF POJAS

Nikola Stevanović boksuje krajem maja za svetski pojas

 

Najveći svetski promotor u profi boksu Don King je pokazao interesovanje da Nikola Stevanović napadne titulu svetskog šampiona u polusrednjoj kategoriji u IBF verziji i predstavnik DKP (Don King Promoušn) Rene Volters je tim povodom boravio tri dana u Beogradu gde je dogovarao tehničke i finansijske uslove za predstojeći profi spektakl. Dok je sa strane kampa ČIP pregovarao Davorin Lampe novi promotor pomenutog kampa.

– Don King je izarzio želju dođe u Srbiju na meč na kome bi Nikola Stevanović napao titulu svetskog šampiona u IBF verziji. Došli smo da vidimo objekte i uslove u kojima bi bio organizovan meč ali i ostala prateća dešavanja. Među ponuđenim objektima ističe se Beogradska Arena jer ispunjava sve uslove za meč kao i hotel Hajat za smeštaj učesnika, a sve u intrresu da budu na nivou mečeva u Las Vegasu. Imamo intres da dođemo, na čelu sa Don Kingom u Srbiju i da vidimo da se ovaj događaj i ostvari – rekao je Volter.

Povezana vest:  Fjuri nije kažnjen zbog kontroverznih izjava

Volter je dodao da je prvi put došao u Srbiju.

-Želimo da napravimo veliki meč, ljudi su topli i ljubazni i ne znam kada se u Srbiji spava. Hotel je odličan, bili su izuzetno ljubazni prema meni a pamtiću i izuzetan provod u beogradskim klubovima.

Oko samog meča Volter je rekao:

-Pričao sam sa Don Kingom. On je trenutno u Teksasu, radi na jednom od mečeva a veoma je uzbuđen za borbu koju ugovaramo za Nikolu Stevanovića.

Povezana vest:  Nenad Borovčanin, Uz podršku do velikih ciljeva!

Ko će biti protivnik Nikoli Stevanoviću?

-Vlasnik tiule je Kornelijus Bandridž i Nikola će boksovati protiv njega a u slučaju da on uprazni titulu Nikola Stevanović i Seči Povel bi se borili za upražnjenu titulu. Obojica boksera su pod ugovorom sa Don Kingom, baš kao i Nikola Stevanović – rekao je Volter.,

Davor Lampe novi promotor profi kampa ČIP koji je ponudio Don Kingu organizaciju meča u Beogradu izjavio je:

-Radio sam odbranu titule svetskog šampiona Jana Zaveka u Stožicama koja je bila dupke puna, stekao sam iskustvo u organizaciji i s obzirom na kvalitet Nikole Stevanovića i činjenicu da je profi boks popularan u Srbiji preuzeo sam obavezu na sebe da Nikolu dovedem do titule svetskog šampiona, kao i njegovog brata Stefana Stevanovića i Milana Kostića koji su izuzetni potencijali, stasali kod Ljubiše Ignjatovića, jednog od, sigurno najboljih trenera evropskog i svetskog kalibra.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC PRVAKA MEDITERANA, Mićko Žižć u Budvi napada još jedan pojas

Sastancima je prisustvovao i Ljubiša Ignjatović, menadžer i trener pomenutih srpskih boksera.

-Nadam se da su se konačno stekli uslovi da moji bokseri svoj kvalitet pretoče u svetske titule. Po svojim rezultatima Nikola Stevanović je davno prevazišao ove i evropske prostore i nadam se da će biti prvi koji će posle Slobodana Kačara doneti titulu svetskog šampiona u Srbiju – rekao je popularni Čupa.