pagonis staraNAJBOLJI SRPSKI BORAC NA USAVRŠAVANJU

Pagonis kod Badr Harija

 

Od utorka, 18. maja, Nenad Pagonis nalazi se u Amsterdamu. U zemlji koja je fabrikovala najviše K-1 šampiona najbolji srpski borac bi trebalo da ostane sedam dana.

– Svako ko se ozbiljno bavi ovim sportom i ko želi da napreduje u njemu u jednom trenutku treba da ode na treninge u Holandiju. Kod mene ta želja postoji odavno, kako da treniram tamo, tako i da vidim koliko sam i da li sam daleko od njihovog sistema treninga, njihove škole – bio je prvi komentar Nenada Pagonisa.

Povezana vest:  PRIPREME JUNIORA I KADETA ZA SP U BEOGRADU, Srpski Orlovi spremni za takmičenje

Gde ćete trenirati narednih dana?

– Izbor je pao na Majka Pasiniera i njegov klub. Lako smo se dogovorili oko saradnje, a ja verujem da ću tamo imati prilike da sparingujem sa nekim od najjačih boraca tog kluba. Dovoljno je reći da kod Majka treniraju Badr Hari, Melvin Majnhof, Bjorn Bregi i jasno je koliko je tamo kvalitetnih takmičara

Ko je sve u Holandiji i kakav je program boravka tamo?

– Pored mene tu su i trener Slobodan Ivanović i takmičar Ivan Jovović. Ovo je naš prvi dolazak u Holandiju, a u planu je da to postane praksa. Nadam se da ćemo napraviti takvu saradnju da ćemo pored treninga i priprema uskoro početi da radimo i profi mečeve. To je ideja, a kroz narednih sedam dana videćemo koliko je njena realizacija realna. Planiramo i posetu Fadilu Čabariju, sa kojim smo se isto čuli, ali ovoga puta nećemo trenirati sa njim, biće to prilika da se, eventualno, dogovorimo za neku buduću saradnju.

Povezana vest:  REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA KBS SRBIJE, Usvojen Statut

Najveći problem kod odlaska u Holandiju bile su finansije. Na sreću Pagonis uz sebe ima ljude spremne da pomognu:

– Zahvalnost dugujem Željku Jovoviću, predsedniku „Pagonis tima“ koji je omogućio odlazak u Holandiju. Od starta je uz mene i zaista se svim srcem trudi da kako meni, tako i ostalim takmičarima i trenerima iz kluba, omogući najbolje uslove za rad. Saradnju sa najboljim trenerima a sve u cilju što boljeg napretka. Da je više takvih ljudi sigurno je da bi još neki naši borci, a imamo kvalitetne takmičare, uspeli da se predstave na pravoj profi sceni – zaključio je Pagonis.

Povezana vest:  K-1, MMA, SPEKTAKL U ZETRI, Semi Šilt u Sarajevu