badr_hariK-1

NOVI PROBLEMI „LOŠEG DEČKA“

Badr Hari na poternici

 

 

U petak uveče u kafeu „Bulldog“ u Amsterdamu među prisutnim K-1 borcima kao požar proširila se vest poslata sms-om: Badr „Loš dečko“ Hari je uhapšen! Telefoni su se usijali, tražila se informacija više. Ono što je cirkulisalo sms-om je da je razlog hapšenju novi incident. Hari se, navodno, potukao van ringa što mu nije prvi put. Kako je veče odmicalo, i vest se menjala. Zvanična potvrda da stvari nisu baš onakve kako su ih neki predstavili stigla je iz policije:

„Hari nije uhapšen, ali je za njim raspisana poternica zbog incidenta ispred poznatog amsterdamskog lokala „Blink“. Hari se trenutno nalazi u bekstvu i policija za njim intenzivno traga“.

Nekao bi reka da je od subote uveče za Harija sve krenulo nizbrdo. Tads je u 2. rundi meča večeri 42. izdanja „It’s Showtime“ priredbe nogom udario rivala dok je ovaj ležao na podu. Dočekan ovacijama i aplauzima, Hari je posle toga iz ringa ispraćen salvama zvižduka.

Povezana vest:  SPEKTAKL U KONČAREVU, Italijani stižu u Končarevo, Bregović svira za publiku!

U nedelju, kada su se utisci malo slegli i kada je shvatio da je po drugi put napravio istu glupost koja ga je koštala pobede i šampionskog pojasa, objavio je zvanično saopštenje u koje je naglasio da se na neko vreme povlači iz sporta kako bi „sredio kockice u glavi i pokušao da reši problemekoji ga očigledno muče“. Činilo se da je i sam postao svestan toga da mora da sredi glavu i da se skoncentirše samo na sport. Njegovu odluku u K-1 svetu mnogi su dočekali sa pozitivnim reakcijama želeći mu da se što pre dovede u red jer je izuzetno kvalitetan borac koga su mnogi videli na tronu K-1.

Već sredinom nedelje, međutim, stvari su za Harija počele da se menjaju u negativnom smeru. U sredu je policija odlučila da privede osumnjičene za incident u kome je u februaru pretučen vratar kluba „Blinq“. Trojica muškaraca koja su te večeri bila u Harijevom društvu su bila na informativnom razgovoru posle koga su pušteni kući jer je utvrđeno da su imali ulogu posmatrača. Nakon uzimanja izjava potrvđeno je da je Hari bio taj koji je pretukao vratara. Kad je policija otišla po „Lošeg dečka“ on nije bio na adresi na kojoj su ga tražili. Njegov advokat je obećala da će se Hari pojaviti sutradan na razgovoru, ali se to nije dogodilo. Od tada je Badr Hari i zvanično postao lice sa poternice.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE U FUL KONTAKTU, Konovalov i Hajduković najbolji

Podsećanja radi, do tuče zbog koje je Hari na poternici, došlo je kada je vratar odbio da u lokal pusti „Lošeg Dečka“ i trojicu njegovih prijatelja jer nisu bili adekvatno obučeni. Tom prilikom, momak je zadobio teške povrede: slomljen mu je nos, povređena očna duplja, a lekari su u glavu morali da mu ugrade i metalnu ploču.

Povezana vest:  SP ZA KADETE I JUNIORE, BEOGRAD 2010, 5. DAN, Sedam zlatnih odličja srpskim orlovima

O svemu se saznalo sredinom aprila, neposredno pre K-1 GP Jokohame. Tada se čak špekulisalo da Hari neće ni putovati u Japan, ali se Marokanac pojavio, odradio meč i o svemu samo kratko prokomentarisao:

– Da ima istine u tome da me policija traži ne bih mogao da napustim zemlju. Sve je to nesporazum.

Njegov advokat je tada istakla da je u medijima Hari već optužen, a da ga policija nije ni saslušala. Tražila je da, ukoliko ima potrebe, tužilaštvo Harija pozove na informativni razgovor, ili da demantuje glasine. Iz Tužilaštva i policije tada je šturo saopšteno da je „istraga u toku“, a kako stoje stvari posle dodatna dva meseca put ih je, opet, doveo do Harija. Čini se da „Lošem dečku“ ovoga puta biti veoma teško da se izvuče iz problema u kojima se po ko zna koji put našao.