reprezentacija_sp_bgdSP ZAJUNIORE I KADETE, BEOGRAD 2010 (1. dan)

Počela takmičenja za medalje

 

sp_dacic_i_pelevicCereomonijom svečanog otvaranja i prvim borbama u Hali sportova na Novom Beogradu počelo je Svetsko prventsvo za kadete i juniore. Više od 1300 najboljih mladih kikboksera planete takmičiće se u svih sedam disciplina: semi kontaktu, lajt kontaktu, ful kontaktu, kik lajtu, lou kiku, K-1 stilu i muzičkim formama.

Šampionat je okupio predstavnike iz 50 zemalja, sa ukupno 1850 učesnika: takmičara, sudija, delegata, zvaničnika nacionalnih federacija. I ovoga puta najbrojniji su Rusi koji su u Beograd stigli sa ekspedicijom od 198 članova. Zanimljivo je istaći da je na Svetskom prvenstvu u Beogradu predstavljeno svih pet kontinenata.

Tokom ceremonije svečanog otvaranja sportsitima i gledaocima u Halis sportova obratili su se: Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije i pot Aleksandar Šoštar, predsednik SSS, Enio Falsoni, predsednik VAKO federacije i Ivica Dačić, zamenik predsednika Vlade Republike Srbije i ministra policije.

Prvi čovek srpskog kik boksa Borislav Pelević svim takmičarima je poželeo dobrodošlicu u Beograd i Srbiju, kao i mnogo uspeha na Šampionatu sveta, i dodao:

– Čast nam je da po četvrti put budemo domaćini VAKO Šampionata, ovoga puta u konkurenciji kadeta i juniora. Ovde imamo predstavnike sa svih pet kontinenata. Nadam se da ćete se dobro osećati u Beogradu i da ćemo i ovoga puta biti najbolji domaćini.

Povezana vest:  Kik boks takmičenje održano u Novom Sadu

sp_bgd_funkAleksandar Šoštar je istakao zadovoljstvo zbog održavanja velikog takmičenja i dodao:

– Ovo je još jedna prilika da se Beograd i Srbija predstave kao dobri domaćini. Verujem da će svi mladi sportisti ovde uživati u gostoprimstvu Beograda, ali i da će beležiti dobre rezultate na borilištima.

Enio Falsoni, predsednik VAKO je još jednom pohvalio organizaciju i dodao:

– Postoji samo jedna reč koja sve opisuje – predivno. Zamolio bih sve prisutne da jednim aplauzom kažemo „Hvala“ našim domaćinima koji su nam omogućili još jedno odlično takmičenje. Velika je čast ponovo biti ovde jer se uvek osećamo kao kod kuće. Za sve takmičare jedan savet: Pobeda je važna, ali mnogo je važniji način kako ste je ostvarili. Poštujte protivnike, službena lica i pravila i uživajte u kik boksu i svom boravku u Beogradu.

Šampionat je svečano otvorio Ivica Dačić, zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova:

Povezana vest:  4. SERBIA OPEN 2013, Sve spremno za spektakl u Šumicama

– Dobrodošli u Beograd i Srbiju. Čast nam što ste nam pružili zadovoljstvo da ugostimo najmlađe sportiste sa svih kontinenata. Od naših komšija Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, preko Ruske federacije, Italije, SAD, Brazila, Egipta, Novog Zelanda, do Mauricijusa i Madagaskara, ceo svet je u Beogradu i Srbiji. Želim vam mnogo uspeha u sportskom nadmetanju, mnogo druženja i novih ljubavi. Zapamtite Srbija je zemlja otvorenog srca i sa pruženom rukom celom svetu.

U ceremoniji svečanog otvaranja učestvovali su KUD „Lola“, članovi svečanog orkestra Policije Republike Srbije, članovi reprezentacije Novog Zelanda su odigrali tradicionalni ples „Haka“,

Učinak Srba prvog takmičarskog dana

Prvog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu za kadete i juniore u ring je ulazilo sedam reprezentativaca Srbije.

Najubedljiviju pobedu ostvario je Miljan Vidović (lou kik do 75kg). U sjajnom meču protiv Hrvata Ivana Buljana Vidović je sve vreme dominirao. Sjajno je kombinovao ručne i nožne udarce i prikupljao poene na sudijskim listama. U trećoj rundi nošen podrškom navijača koji su napravili sjajnu atmosferu fantastičnim serijama i definitivno je slomio svaki otpor Buljana i slavio prekidom. Pobede su zabeležili i Sedad Bukić (lou kik do 51kg) koji je ubedljivo savladao Mamadova iz Azerbejdžana 3:0, kao i Kenan Hajdarović (lou kik 63,5kg) kome je rival bio Roko Pintarić (Hrvatska). Taj duel je završen pobedom Hajdarovića 2:1.

Povezana vest:  K1 SVETSKA LISTA, Semi Šilt prvi među jednakima

sp_bgd_borbaPoraze su pretrpeli Nemanja Krstin i Semir Ničević u disciplini ful kontakt do 57kg. Obojica su poraženi prekidima u prvoj rundi od takmičara Turske Zruka, odnosno Ukrajinca Felonenka.

Pognute glave u disciplini lou kik ring je napustio Aleksandar Petrović (60kg) koga je lako savladao Kazahstanac Turdijer.

FUL KONTAKT, juniori, osmina finala – 57kg: Vedat Zruk (Turska) – Nemanja Krstin (Srbija) 3:0 (KO 1. runda), Sergej Felonenko (Ukrajina) – Semir Ničević (Srbija) 3:0 (KO 1. runda).

LOU KIK, juniori, osmina finala – 51kg: Sedad Bukvić (Srbija) – Ramiz Mamadov (Azerbejdžan) 3:0. Do 57kg: Nikola Milošević (Srbija) – Ali Safarli (Azerbejdžan) 0:3. Do 60kg: Aleksandar Petrović (Srbija) – Nurbek Turdijer (Kazahstan)  0:3. Do 63,5kg: Kenan Hajdarović (Srbija) – Roko Pintarić (Hrvatska)  2:1. Do 75kg: Miljan Vidović (Srbija) – Ivan Buljan (Hrvatska) 3:0 (KO 3. runda).

 

PHOTO: ataimages.rs