pionir

POBEDOM 4:1 PROTIV GRČKE SELEKCIJA SRBIJE OBEZBEDILA MESTO U POLUFINALU GRAN PRIJA

Efektno razbijeni Grci

Premijerno takmičenje VAKO Federacije, Svetski VAKO Pro Gran pri i disciplini K-1 u potpunosti je ispunio očekivanja. U duelu reprezentacija Srbije i Grčke viđeno je nekoliko sjajnih borbi, a pobedu i plasman u polufinale obezbedila je Srbija rezultatom 4:1.

Od pet mečeva dva su završena pre predviđenog roka. Pobede prekidima obezbedili su prvi i poslednji takmičar koji su ušli u ring: Miloš Anić i Nenad Pagonis.

Čast da otvori duel Srbije i Grčke propala je Milošu Aniću (60kg). Već od starta Anić je krenuo silovito. Rivala je pogađao efektnim nožnim udarcima iz okreta, koje je kombinovao sa odličnom ručnom tehnikom. Krajem prve runde Anić je atraktivno pogodio Hisena uširo gerijem u bradu i bio je to nokaut za vođstvo Srbije 1:0.

Aleksandar Topić (66,8kg) je radio protiv Aleksisa Sirosa. U prvoj rundi Topić je bio efikasniji, imao više čistih udaraca. U drugoj i trećoj je viđena izjednačena borba, ali je utisak da je naš borac sve lakše ostajao bez daha, što je Grk znalački koristio. U finišu  meča Siros je dobro uzdrmao Topića, ali je on uspeo da završi borbu, zabeleži trijumf jednoglasnom odlukom sudija i Srbiji donese prednost 2:0

Povezana vest:  SP MAKEDONIJA, Serija uspeha Srba

Steva Živković (75kg) za rivala je imao Nikosa Papadimitria. Na početku je viđena izjednačena borba., oba takmičara su se predstavila u dobrom svetlu. U drugoj rundi Papadimitriu je desnim kolenom u telo poprilično uzdrmao Živkovića, ali je presudio udarac u glavu posle koga je Živkoviću potekla krv. Meč je prekinut od strane dežurnog lekara, Grčka je smanjila vođstvo Srbije na 2:1, a Živković kao uspomenu iz ovog duela nosi posekotinu od pet centimetara.

Povezana vest:  SP ZAJUNIORE I KADETE, BEOGRAD 2010, Počela takmičenja za medalje (1. dan)

Još jedna dobra borba viđena je u duelu Uroša Bogojevića (81,4kg) i Aleksandrosa Nikolaidisa. Bio je to meč u kome se borci nisu štedeli prezentujući sjajne serije ručnih i nožnih udaraca. Početak borbe bio je u znaku Bogojevića, ali je u finišu Nikolaidis bio za nijansu sigurniji. Na kraju, jednoglasna odluka sudija za vođstvo Srbije 3:1 i plasman u polufinale.

pionir_1Kako je počeo duel Srbije i Grčke se tako i završio. U poslednjem meču, šlageru večeri, Nenad Pagonis (94kg) je kombinacijom aperkat-kroše već u prvom minutu meča „rašrafio“ Tanasisa Mikaludisa. Grk se našao na kolenima i nije ni probao da nastavi meč.  Srbija je pobedila 4:1, a Pagonis je pokazao da je „profesor u ringu“.

– Hvala što ste došli da nas podržite u meču. U ime ove petorke koju ste gledali obećavam da će se „Bože pravde“ svirati kao pobednička himna u finalu Gran prija – poručio je iz ringa Nenad Pagonis.

Povezana vest:  Boban Marinković slomio šaku

Rezultati

Uvodne borbe do 75kg: Nikola Bogdanić (Radnički Niš) – Marko Dragović (Unihemkom Pagonis tim) 3:0, Nikola Petrović (Čakuriki) – Bojan Radović (Crvena zvezda Delije) 3:0. Do 86kg: Ivan Delić (Crvena zvezda Delije) – Zlatko Jovanović (Golden Glori) 3:0. Jovan Kaluđerović (Crvena zvezda Delije) – Marko Milinković (Surčin) 0:3.

Srbija – Grčka  do 60kg: Miloš Anić – Nikos Hisen  3:0 (KO 1. runda). Do 66,8kg: Aleksandar Topić – Aleksis Siros 3:0. Do 75kg: Stevan Živković – Nikos Papadimitriu 0:3 (KO 2. runda). Do 81,4kg: Uroš Bogojević – Aleksandros Nikolaidis 3:0. Do 94kg: Nenad Pagonis – Tanasis Mikaludis 3:0 (KO 1. runda).

PHOTO:ataimages.rs