borislav_pelevic_kzn_zira

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA KBS SRBIJE

Borislav Pelević jednoglasno

 

U Beogradu, u SC „Šumice“, u nedelju je održana sednica Skupštine Kik boks saveza Srbije koja je imala izborni karakter. Prisustvovali su joj delegati 50 klubova čime je Skupština imala kvorum i sve odluke, koje su bile jednoglasne, su legitimne.

Najvažnija vest je izbor Borislava Pelevića na funkciju predsednika Saveza koju će on obavljati u naredne četiri godine. Izmenama Statuta omogućen je izbor četvorice potpredsednika. U narednom mandatu tu ulogu će obavljati Velizar Đerić, Miodrag Jotić, Božidar Đermanović i Dejan Milosavljević. Pored njih u Upravnom odboru su i Bojan Radić, Zoran Milovanović, Bratislav Jovanović i Marko Osmajlić.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE U KIK LAJT KONTAKTU, 150 takmičara u Šumicama

U Nadzorni odbor izabrani su Dušan Kilibarda, Dragoslav Jovanović i Vedran Tašković, a funkciju generalnog sekretara i u naredne četiri godine obavljaće Srđan Bugarčić.

Tokom sednice Borislav Pelević je podneo Izveštaj o rad između dve sednice Skupštine, ali i o radu u protekle četiri godine. Najpre je podsetio na rezultate ostvarene u proteklih 365 dana, osvrnuši se posebno na uspehe na Svetskom kupu u Segedinu, prvim Svetskim borilačkim igrama održanim u Pekingu, Evropskom prvenstvu u Bakuu, Svetskom prvenstvu za juniore, održanom u Beogradu, kao i plasman u polufinale VAKO Svetskog Gran prija. Istakao je uspešnu organizaciju juniorskog Šampionata sveta u Beogradu, međunarodnog turnira „Srbija open“ i VAKO Svetskog gran prija čime su se KBS Srbije i Beograd još jednom potvrdili kao dobri organizatori. Iz izveštaja o radu u periodu od četiri godine, koliko je trajao mandat ovog rukovodstva, kao najznačajnije izdvajaju se dve stavke. Kik boks je iz treće prešao u drugu grupu sportova u kategorizaciji Ministarstva omladine i sporta, i od strane Sportskog saveza Srbije kik boks je proglašen za najuspešniji u našoj zemlji. Finansijski izveštaj u proteklom periodu podneo je Srđan Bugarčić, generalni sekretar KBS Srbije. Oba izveštaja su usvojena jednoglasno.

Povezana vest:  ZAVRŠEN 16. SVETSKI KUP U SEGEDINU, Srpski juniori bez greške

Jednoglasno su usvojeni Plan i program rada i Finansijski plan za 2011.