dzevad_poturak_basrakKIK BOKS

DŽEVAD POTURAK BORAVIO U BEOGRADU 

Sparing sa Basrakom

Najboljeg teškaša Bosne i Hercegovine Dževada „BH Machine“ Poturka 3. aprila očekuje najvažniji meč dosadašnjeg dela karijere. U „Yokohama Areni“ u Japanu radiće borbu u okviru prvog turnira iz serije K-1 Grand prix 2010. Rival će mu biti sjajni Holanđanin Alistar Overeem.
U sklopu završnih priprema za taj duel Dževad Poturak je boravio u Beogradu. Prijateljstvo sa Duškom Basrakom, koje traje već nekoliko godina, dovelo je i do poslovne saradnje između dva borca. Naime, postoji svojevrsna praksa da kad se pripremaju za važne mečeve jedan drugom dolaze na sparing. Tako je bilo i ovog puta.
Poturak je u Beogradu boravio jedan dan, odrađen je odličan sparing u borilačkoj sali zemunskog „Pinkija“, a okvirno je dogovoreno da BH Machine ponovo dođe u glavni grad Srbije tokom naredne nedelje.
– Postoje u Sarajevu borci sa kojima odrađujem sparinge, ali smo se vremenom suviše upoznali i nema nekih iznenađenja. Sve postaje svojevrsna rutina. Volim da dođem u Beograd i da malo radim sa Basrakom. Pre svega smo odlični prijatelji, a potom je i on sjajan borac i svaki sparing ispuni očekivanja – prokomentarisao je Dževad Poturak.

Povezana vest:  K1 SVETSKA LISTA, Semi Šilt prvi među jednakima