kik boks ekipa sajam
ODJECI VELIKOG USPEHA REPREZENTACIJE NA SP
Istorijski uspeh u Brazilu
 
Srpski kik boks je u brazilskom gradu Guaruži ostvario najveći uspeh u svojoj istoriji. Od 14 takmičara, koliko ih je brojala reprezentacija Srbije, medalje je osvojilo njih 12. Srpski tim je bogatiji za pet zlatnih, dve srebrne i pet bronzanih medalja što mu je donelo visoko drugo mesto u generalnom plasmanu.
Sjajni rezultati u Brazilu bili su povod susretu sa novinarima u restoranu „Šest topola“. Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije, je istakao da su svi momci i devojke opravdali ukazano poverenje, ispunili očekivanja i na dostojan način reprezentovali Srbiju.
– Čestitke zaslužuju ne samo zbog ostvarenih rezultata već i zbog prikazanog žara u mečevima, ali i činjenice da su na svakom koraku dostojanstveno predstavljali našu zemlju. Svi smo ponosni na njih, i rezultatski jer je konkurencija bila izuzetno jaka, ali i ljudski jer su pokazali da su dobri ljudi i veliki šampioni – prokomentarisao je Pelević.
Nebojša Milošević, selektor reprezentacije, je istakao da su ostvareni rezultati bili očekivani i dodao:
– To je realnost. Kad imamo ovakav sistema rada i rezultati ne mogu da izostanu. Svi reprezentativci su dostojno predstavljali Srbiju na Šampionatu i zaslužuju sve čestitke za prikazano.
Miodrag Jotić, sportski direktor, naglasio je da je konkurencija bila izuzetno jaka i da su upravo zato ostvareni rezultati još značajniji.
– Ovo je još jedan dokaz dobrog rada kako u klubovima, tako i u reprezentaciji tokom priprema. Ono što je poseban kvalitet ove ekipe je jedinstvo duha unutar reprezentacije. Međusobno se pomažu, velika su podrška jedni drugima i zaista deluju kao kompaktan celina, prava porodica.
Neven Dondur, trener nacionalnog tima, istakao je da je najveći kvalitet Brazila činjenica da smo među osvajačima medalja imali i dvojicu dojučerašnjih juniora Konovalova i Anđelkovića.
– Aleksandar Konovalov je posle medalja u juniorskoj konkurenciji ovim zlatom potvrdio da je budućnost srpskog kik boksa. Stefan Anđelković je prikazanim i bronzanom medaljom potvrdio da imamo naslednika Gagija Jovanovića. U superteškoj kategoriji je poražen u polufinalu od domaćeg takmičara koji je kasnije uzeo zlato, ali je pokazao ogroman potencija i zaslužuje sve čestitke.
Potom je analizirao rezultate ostalih takmičara:
– Eva Halaši je u trećem finalu osvojila drugo zlato i time postala jedna od najboljih takmičarki sveta svih vremena. LJubo Jalovi je svetskom srebru dodao zlato i potvrdio klasu. Miljan Vidović je u Brazilu ujedinio evropsku i svetsku krunu. Nenad Pagonis je osvojio novo zlato, potvrdio klasu i postao najtrofejniji borac WAKO federacije. Sanji Sučević je nedostajalo malo do zlata, a Miloš Anić se od amaterskog kik boksa oprostio srebrom. Posle brojnih medalja na kraju karijere je pokazao da je i dalje u samom svetskom vrhu. Na bronzama su ostali Aleksandar Topić, kome je malo nedostajalo da uđe u finale, Viktor Šubić koji je posle jednogodišnje pauze ostvario dve pobede, Stevan Živković koji je tesno izgubio od takmičara Mauricijusa koji je kasnije osvojio zlato, i Uroš Bogojević koji je nastavio nisku medalja. Aleksandar Gogić i Andi Đurđević, su u Brazilu ostali bez medalje, ali su pružili dobru borbu.
 
Medalje
ZLATA: Eva Halaši, Ljubo Jalovi, Miljan Vidović, Aleksandar Konovalov i Nenad Pagonis.
SREBRA: Sanja Sučević i Miloš Anić.
BRONZE: Aleksandar Topić, Viktor Šubić, Stevan Živković, Uroš Bogojević i Stefan Anđelković.
 
Povezana vest:  Ubijen vicešampion sveta Ladislav Tot