damjanovic 2014 jun

Damjanović: Idemo na SP po odličja

Sreten Damjanović, trener reprezentacije Srbije u grčko rimskom stilu nalazi se sa najboljim srpskim takmičarima u Senti na finalnim pripremama pred nastup na Prvenstvu Mediterana u Kanjiži.

Ovo je, kako kaže Damjanović deo, segment, priprema pred predstojeće Svetsko prvenstvo u Uzbekistanu.

-Nama je ovo jedno od kontrolnih takmičenja za Svetsko prvenstvo i ovo će biti jedan malo jači trening. Na ovom takmičenju nam je cilj da budemo ekipno prvi, da momci ostanu fokusirani i, naravno, bez povreda.  Mislim da smo toliko kvalitetni i ovo nam  je, deo priprema pred Uzbekistan. Ovo je kontrolni turnir i pred završni Grand pri u Bakuu i ovo će biti poslednji turnir pred Baku. Pored nas, u Kanjiži, nalaze se još tri ekipe koje su došle sa odličnim rvačima a to su Hrvati, Grci i Francuzi – rekao je Damjanović.

Povezana vest:  Japanki zlato do 48 kilograma

Posle Kanjiže nacionalni tim kreće u Bugarsku na pripreme.

-Putujmo u Bugarsku na pripreme a zatim ćemo ići na Akropolis kup u Grčku gde će juniori učestvovati a seniri kreću u Azerbejdžan. Potom sledi Mađarska i završne pripreme za Prvenstvo sveta u Uzbekistanu. Lično, mnogo očekujem na Prvenstvu sveta – veli Damjanović.

Medalja ili dve u Uzbekistanu?!

-Pa…. nama je dosta jedna medalja i za to radimo. Ipak, svaki od momaka može da stigne do pobedničkog postoalja a motiva im nemanjka. Rezultate imamo i zavredili smo da pojedinačni sportovi dobiju svoje mesto da nas ostali ne potcenjuju jer vidim da u našoj državi više cene ekipne sportove nego pojedinačne. Ranije je bilo drugačije. Mnogo je lakše uložiti u pojedinca nego u ekipne sportive. Mnogo je lakđe da pojedinac stigne do odličja na Olimpijskim igrama, Svetskom ili evropskom prvenstvu nego neki timski sport. Ništa nemam protiv ekipnih sportova ali rvanje nije pljuvanje u dalj, jedan je od najtežih, i voleo bih da uspemo i da ostali obrate pažnju na nas i da se, ponovo rvanje, pojavi na naslovnim stranama jer je naš sport i dalje najtrofejniji olimpijski – rekao je na kraju Damjanović. 

Povezana vest:  U Vrdniku održan seminar za sudije, delegate i trenere