NOVI ŠAMPION EVROPE U GRČKO RIMSKOM STILU JE PARTIZAN

Partizan osvojio Ligu šampiona

partizan_ekipa_sibir

U finalu Lige šampiona Rvački klub Partizan pobedio je Klub Kareljina (Rusija, Novosibirsk) rezultatom 4:3.

Meč odluke, sedma borba, bio je u kategoriji do 120 kilograma gde je Radomir Petković bio bolji od Aleksandra Anučina. Prema informacijama koje smo dobili sa severa Azije za Rusiju bodove su osvojili Ivana Tatarinov, Aleksaej Ivanov i Aleksej Mišin. Za Partizan pobede su izvojevali Davor Štefanek, Aleksandar Maksimović, Rustam Totorov i Radomir Petković a izgubili su Kristijan Fris, Goran Bulatović i Artur Šaginijan.

Povezana vest:  PRIPREME REPREZENTACIJE KOŠUTNJAK, Rvači spremni za 25. Gedžu (FOTO)

Prve impresije iz Sibira preneo je Davor Štefanek.

 

petko_potpis-Rvali smo kao sumanuti! Maksimović i ja po tri runde, totalno ludilo. Petković u odlučujućem meču rvao fenomenalno. Bacio najboljeg Rusa dva pojasa. Prvo je Petković bacio Anučina, pa se Rus revanišrao zatim je Rus nastavio da napada Petkovića ali se Petković odlično odbranio. U drugoj rundi Petković je ponovo bacio Rusa i sačuvao prednost do kraja meča. Pojačanje iz Jermenije Šaginijan izgubio u kategoriji do 96 kilgorama. I Fris i Bulatović izgubili od domaćih boraca ali su se borili maksimalno. Bilo je fenomenalno, do kraja. Prvaci smo Evrope.

Povezana vest:  Vorobievoj zlato do 72 kilograma

Za treće mesto sastali su se Aski (Turska) i Permoga (Ukrajina) a bolji je bio tim bivšeg Sovjetskog Saveza rezultatom 4:3.

FINALNI MEČ

Partizan – Sibirjak 4:3

Do 55 kg: Fris – Tatinov 0:1. Do 60 kg: Štefanek – Kirjakov 1:0. Do 66 kg: Maksimović – Kurak 1:0. Do 74 kg: Bulatović – Ivanov 0:1. Do 84 kg: Šaganijan – Mišin 0:1. Do 96 kg: Totrov – Tebulov 1:0. Do 120 kg: Petković – Anušin 1:0.

Povezana vest:  SVETSKA RANG LISTA ZA MART 2014, Šestorica rvača Srbije među 20 najboljih na svetu

Mečevi prvog dana

Prvi krug

Aski – Permoga 5:2

Klub Kareljina – Partizan 3:4

Polufinalne borbe

Klub Kareljina – Aski 4:3

Partizan – Permoga 6:1