pajo_fruskogorac_salaFruškogorac dobio salu u Sremskoj Kamenici

 

Pero Drobnjak, Goran Hlađik i Pajo Ivošević napravili su u Sremskoj Kamenici nešto što će ostati  zapamćeno i upisano zlatnim slovima na stranicama rvačke istorije. Naime, pomenuti trio osnovao je Rvački klub Fruškogorac a mukotrpnim radom stiglo se do otvaranja prostora za trening ovog najmlađeg rvačkog kolektiva.

Sremskoj Kamenici na  mestu nekadašnjeg magacina, poslednjih godina zapuštenog prostora za malu privredu članovi Fruškogorca su se latili posla i izgradili jednu od najlepših sala za rvanje. Bivši reprezentativac Jugoslavije, nekadšnji prvotimac Gavrilovića  iz Petrinje a sada trener Fruškogoraca Pero Drobnjak protekle dve godine danonoćno je radio na adaptaciji hale od 180 kvadrata. Ceo ovaj trud nagradilo je 30-tak rvača koji su, do sada, osvojili 33 medalje na domaćim i inostranim takmičenjima u konkurenciji starijih pionira i kadeta.

Povezana vest:  GOLDEN GRAND PRI AZERBEJDŽAN 2014, Štefanek treći, Fris peti

-Sa postojećem infrastrukturom, salom, teretanom, svlačionicom prevazišli smo naše  trenutno ostvarene sportske rezultate. Ovim smo svi zajedno napravili čvrste temelje na kojima  možemo uz dobra rad planirati i ostvariti, nadajmo se u što skorije vreme i sve željene sportske razeltate – rekao je posle svečanog otvaranja prvi čovek struke Rvačkog kluba Fruškogorac Pero Drobnjak.

Povezana vest:  Jonemicu najbolji do 66 kilograma

Trojica rvačkih neimara veliku ulogu je obavio predsednik kluba Goran Hlađik, koji je na svaki uloženi dinar pokrainske i gradske vlade Novog Sada dao tri. I on je bio prezadovoljan na otvaranju kada je gradski ministar za sport Aleksandar Kravić presekao svečanu vrpcu koja je značila da rvači mogu da uđu na strunjaču koja je poklon Rvačkog saveza Vojvodine. Poseban balans između  trenera i predsednika kluba  je direktor ovog šarmantnog kolektiva trener reprezentacije Pajo Ivošević koji ima višestruku ulogu u stasavanju i radu ovog perspektivnog rvačkog kluba.

Povezana vest:  Momir Petković stigao u Beogradu

Svačanom otvaranju sale i klupskih prostorija Rvačkog kluba Fruškogorac u Sremskoj kamenici prisustvovali su predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković kao i mnoge duge visoke zvanice iz ovog, najtrofejnijeg olimpijskog sporta.