damjan djordjevic 2015

Damjan Đorđević pozitivan na metandienon

Nova doping afera pogodila je rvački, najtrofejniji srpski olimpijski sport. Posle par godina pause ponovo je na doping kontroli pao rvač. Naime, reč je o Damjanu Đorđđeviću, rvaču Partizana koji je nastupao u juniorskom i seniorskom uzrastu. Đorđević je i reprezentativac Srbije a “pao” je na Prvenstvu Srbije za seniore.

Povezana vest:  Rog: Rvanje može da spase mesto na Olimpijskim igrama

Kako je ova informacija poznata duže vreme još od pre održavanja Memorijalnog turnira “Ljubomir Ivanović – Gedža” portal ATA Stars nije hteo da obajvljuje informaciju dok se ne oglasi Anti Doping Agencija Srbije. Kako su na sajtu ADAS-a danas objavili vest mi je puštamo u celosti.  

-Rvač RK Partizan Damjan Đorđević testiran 4. aprila 2015. godine na državnom prvenstvu u Beogradu, doping je pozitivan na metabolite metandienona, anaboličkog androgenog steroida iz grupe S.1 Liste zabranjenih sredstava. Đorđević nije zahtevao analizu B uzorka a Rvački savez Srbije ga je privremeno suspendovao do donošenja konačne odluke 7. 5. 2015. godine. Zaprećena kazna za upotrebu anaboličkih steroida je 4 godine, a za vođenje prvostepenog postupka nadležan je Rvački savez Srbije – stoji u saopštenju ADAS-a.

Povezana vest:  Juniori za vikend u Bugarskoj

PHOTO: ATAIMAGES