stefanek slavi

SP U RVANJU LAS VEGAS

Solidan žreb za Štefaneka, Nemeš kreće uz kvalifikacija

 

Završeno je merenje i žreb za prve tri kategroije u grčko rimskom stilu na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu. Prvog dana Šampionata nastupiće rvači u kategorijama do 66 kilograma, do 75 kg i do 98 kilograma. Srbiju će predstavljati, prvog dana Davor Štefanek (do 66kg) i Viktor Nemeš (do 75 kg).

U kategoriji do 66 kilograma merilo se i žrebalo 48 rvača, u kategoriji do 75 kilograma 46 a u kategoriji do 98 kilograma 36. Takođe, drugog dana takmičenja nastupiće trojica srpski boraca – Kristijan Fris (do 59 kg), Aleksandar Maksimović (do 71 kg) i Petar Balo (do 80 kg).

Povezana vest:  Partizan i Proleter u finalu plej ofa

Branilac zlatne medalje sa prošlog SP Davor Štefanek će se u prvom kolu sastati sa Ruslan Tsarev iz Kirgistana. U osmini finala srpski borac će čekati boljeg iz duela Catarga (Moldavija) – Nova Roca (Bolivija) a  četvrtini finala jednog od četvorice – Španije, Brazila, Kazahstana (ovogodišnji bronzani sa Prvenstva Azije) i Kube. U delu kostura gde se nalazi Štefanek je i Amerkanac Bryce Lee Sadoris a sa njim može da se sasane tek u polufinalu.

Povezana vest:  Dvojica Orlova na Podobnom

Viktor Nemeš se nalazi u kvalifikacijama za šesnaestinu finala a tu će se sastati sa Austrijancem Florian Marchl. U narednom kolu bi srpski predstavnik rvao sa boljim iz duela Jonas Bossert (Švajcarska) i prvak sveta sa Šampionata Azije Kim Hyeon Woo (Koreja). Ako prođe ove dve prepreke Nemeš će se sastati sa najboljim od predstavnika Moldavije, Brazila, Kazahstana ili Ukrajine.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Štefanek i Maksimović aduti Srbije za medalju na EP

U delu žreba gde je Viktor Nemeš nalaze se još i rvači sa prostora eks Jugoslavije – Jure Kuhar (Slovenija) i Božo Starćević iz Hrvatske a sa jednim od njih bi Nemeš (ako bi svi ostvarili pobede) mogao da se sastane tek u polufinalu.

PHOTO: ATAImages