nenad_solarJUNIORSKO EP, SAMOKOV

Srpske junoše poklekle na startu

 

Završeno je juniorsko evropsko prvenstvo u grčko rimskom stilu. Srbiju su predstavljala četvorica takmičara u bugarskom gradu Samokovu i to Mario Štefanek (do 60 kg), Nenad Solar (do 66 kg), Janko Jakovljević (do 84 kg) i Nemanja Pavlović (do 120 kg).

U najtežoj konkurenciji Pavlović je prvo kolo rvao sa domaćim takmičarom – Bugarinom Ljubomirom Nikolovim Dimitrovom od koga je izgubio sa 2:0 (1:0, 1:0). Bugarin je došao do finala I tako povukao Pavlovića u repasaž ali Nemanja nije imao snage da pobedi Hrvata Marka Koščevića koji je slavio 2:0 (1:0, 4:0).

Povezana vest:  30. MEMORIJALNI TURNIR “LJUBOMIR IVANOVIĆ - GEDŽA”, 17. srpskih boraca u Beogradu

Janko Jakovljević iz Kragujevca u kategoriji do 84 kilograma u prvom kolu je za protivnika imao Johana Tobajasa Kvarnmarka iz Švedske. Iako je Jakovljević bio Slobodan prvo kolo Šveđanin je u drugom bio bolji sa 2:0 (3:0, 4:0). I Nenad Solar (do 66 kg) bio je Slobodan prvo kolo a u drugom se sastao sa predstavnikom Turske Emre Kavralogluom. Turčin je slavio posle dve runde sa 2:0 i 6:0. Predstavnik Turske izgubio je u narednoj rundi tako da je Solar ostao bez repasaža.

Povezana vest:  84. PRVENSTVO SRBIJE, Najbolji seniori u Zrenjaninu

Prvog dana takmičenja Mario Štefanek je nastupio u kategoriji do 60 kilograma. U konkurenciji 21 rvača Štefanek je rvao protiv Turčina Hasana Tahsina Ozkula i od njega izgubio sa 2:0 (1:0, 5:0).

PHOTO: www.ataimages.rs