perica_dimitrijevic

EP DORTMUND

Dimitrijević sa viškom kilograma! Da li je zatajio stručni štab!?

 

Počinje evropsko prvenstvo u rvanju – grčko rimskim stilom. U Dortmundu se okupila rvačka elita a prvi put od kada pratim rvanje, a ima godina, desilo se da jedan takmičar Srbije ima više kilograma na vagi nego što je planirano. Mislim na Pericu Dimitrijevića.

Naime, rvač kragujevačkog Radničkog nije uspeo da skine kilograme i da sutra (subota) stane na strunjaču i bori se za medalju u kategoriji do 55 kilograma. Da li će to, ponovo, biti greška takmičara, kao u prethodnim situacijama kada su, podsećanja radi takmičari bili pozitivni (njih šest u poslednje dve godine) a da niko iz Stručnog štaba nije odgovarao, ili će se, barem jednom prozvati Stručni štab na odgovornost?!

Povezana vest:  OSMO KOLO PRVE RVAČKE LIGE SRBIJE

U subotu (2. april) nastupaju  trojica od planiranih četvoro srpskih takmičara, i to: Perica Dimitrijević (do 55 kg), Aleksandar Maksimović (do 66 kg), Petar Balo (do 84 kg), Miloš Spasić (do 120 kg). U nedelju (3. april) nastupaju Davor Štefanek (do 60 kg), Marko Devčić (do 74 kg), Dejan Franjković (do 96 kg).

Posle žreba koji je održan u petak popodne odlučeno je da Aleksandar Maksimović u prvom kolu rve sa Fincem Sasu Oskrai Kasinenom. Ukoliko pobedi Maksa čeka boljeg iz duela Venckaitis (Litvanija) – Roningen (Litvanija). Petar Balo će prolaz u drugo kolo da potraži preko Švajcarca Tomasa Supigera, dok će srpski teškaš, Miloš Spasić, da se bori protiv rvača iz Gruzije, Dimitrija Javakhišvilija.

U kategoriji do 55 kilograma Srbija neće imati predstavnika, jer Dimitrijević nije uspeo da skine kilograme do merenja, odnosno žreba.

Povezana vest:  Nenad Lalović: „Dan D za rvanje je 8. septembar“

I ponovo su rvači Srbije otišli na evropsko prvenstvo bez da se obrate javnosti (mislim na konferenciju za novinare, prim nov.) da se dobiju izjave, da se snimi atmosfera oko takmičara i u stručnom štabu, koga, podsećanja radi, ako nekoga interesuje, predvode Milorad Dokmanac (selektor) i Sreten Damjanović u ulozi trenera.

Izgleda da je organizacija ponovo zatajila. Naime, putovalo se sa dva leta ali i kolima i kombijima do Nemačke. Tako je rvačka reprezentacija Srbije u Dortmund stigla u dve grupe. Jedan deo (Dimitrijević, Devčić i Balo) je “leteo” preko Dizeldorfa u osam ujutru, dok je drugi deo, oko 14 časova poleteo ka Cirihu, pa onda za Dizeldorf… Momci koji su na akreditovanje stigli već u 11 morali su da čekaju da dođe ostatak ekipe, jer akreditovanje je nemoguće, ukoliko se prvo ne plati kotizacija. S obzirom na to da je novac bio kod onih koji su stigli tek uveče, srpska trojka je zajedno sa trenerom Partizana, Boškom Kecmanom i Goranom Bulatovićem morala da čeka u hali u kojoj se održava takmičenje. Do dolaska ostatka ekipe nije mogla u hotel.

Povezana vest:  RVANJE, SKANDAL Opšti haos na Prvenstvu Rusije! Vađen pištolj tokom tuče rvača (VIDEO)

Možda je i to jedan od razloga zašto Dimitrijević nije skinuo višak kilograma?! Namerno ili slučajno?!

Za razliku od prethodnih velikih takmičenja, eliminacione borbe u Dortmundu počinju u 13, odnosno 14 časova (sutra) i traju do 18. Tada startuje repasaž, dok su finala od 19 do 21 čas. Posle toga je svečano uručivanje odličja…