aleksandar_maksimovic_kosutnjak

Aleksandar Maksimović: Osvojiću medalju u Londonu

 

Od kada je prvi put zakoračio na strunjaču Aleksandar Veliki Maksimović želeo je da se takmiči i da osvaja medalje. Sada, kada je ušao u seniorsku konkurenciju medaljom na evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Maksimović je osvajač juniorske zlatne medalje i juniorski je vicešampion sveta a u seniorsku konkurenciju a u aprilu u Nemačkoj je stigao do pobedničkog postolja na evropskog prvenstva i osvojio bronzanu medalju.

Sada su na redu Olimpijske igre u Londonu naredne godine a Maksimović želi da učestvuje i ne samo to!

-Želja mi je da odem na Olimpijske igre, počeo sam da se spremam za Igre u Londonu ali i da stignem do jedne od medalja – prve su reči Makimovića.

Svetsko prvenstvo u Turskoj je završeno i srpski tim nije stigao do olimpijske norme. Maksimović je završio takmičenje na startu.

Povezana vest:  DRUGA RVAČKA LIGA SRBIJE, Tent iz Obrenovca u Prvoj ligi, Botoš menja Sremac

-Dve nedelje pred početak svetskog prvenstva povredio sam skočni zglob. Znam da to nije opravdanje ali sam pred meč osetio bol u nozi i to je jedan od razloga što sam izgubio od Amerikanca u prvom kolu. Lester je stigao do norme a lošiji je od mene. To je sport! – veli Maksimović. – Idemo dalje. Na redu su još tri kvalifikaciona turnira.

Slede pripreme, pa borba za norme.

-Reprezentacija sa pripremama počinje 4. decembra na Kopaoniku a onda idemo dalje. Prvi kvalifikacioni turnir je u Sofiji u aprilu naredne godine. Tu imam najviše šanse da stignem do norme jer sa tog turnira u London vize overavaju najbolja dvojica iz svake kategorije. Posle Bugarske sledi turnir za London u Kini odakle vizu evravaju četvorica rvača ali je to svetski turnir dok je u Bugarskoj samo za rvače iz Evrope. Na krjau, treće nedelje je kvalifikacioni turnir u Finskoj ali sa tog takmičenja vizu dobijaju samo najbolja dvojica. Mislim da najviše šanse, kako sam rekao imam u Bugarskoj i da ću to i ostvariti. Počeo sam sa treninzima a radim sa Goranom Kasumom na Košutnjaku – rekao je Maksimović.

Povezana vest:  SP GREPLING 2011, Zlatni Bojan Veličković, Orlovima sedam medalja!

Rad se uvek isplati.

-Sa Kasumom sa mnogo napredovao u snazi ali je predamnom veliki put. Sledeće nedelje putujem za Nemačku gde ću rvati dva ligaška meča.

Maksimović rve Nemačku ligu a nastupa za Johanes iz Nimberga.

-Tamo sam drugu godinu za redom a takmičimo se u prvoj ligi. Prošle godine smo bili peti ali se nadam da ćemo ove godine biti bolji. U elitnom takmičenju ima 18 klubova i konkurencija je velika ali se nadam da ćemo stići do trećeg mesta. Liga je jaka, možda ima samo 20 posto Nemaca dok su sve ostalo stranci – veli Aleksandar.

Povezana vest:  PREVIRANJA U RVAČKOM SPORTU, Dalibor Perović prozvao selektora Dokmanca

Ipak, London je u mislima.

-Iako sam stigao do bronzane medalje na evropskom prvenstvu i taj deo sna mi se ostvario na redu su Igre u Londonu gde želim da osvojim medalju i tako dostojno reprezentujem svoju zemlju ali i da afirmišem sebe u rvanju. Ipak, rvanje je najtrofejniji olimpiski sport u Srbiji.

PHOTO: ataimages.rs