kzn_zoo_vrt (2)

PREZENTOVANA MASKOTA ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Beli lav simbol EP

 

Od 6. do 11. marta u „Beogradskoj areni“ na program je Prvenstvo Evrope u rvanju, u sva tri stila – slobodnim za muškarce I žene i u grčko rimskom stilu. To će da bude prvi put da Srbija bude domaćin nekog seniorskog takmičenja u sva tri stila.

– Pripreme idu po planu, ali još nismo našli sponzora. Do sada su nam pomogli Ministarstvo omladine i sporta i grad Beograd. Još nismo obezbedili finansijska sredstva. U „Beogradskoj areni“ će da bude pravi spektakl. Očekuje se 45 zemalja sa 1.100 takmičara, trenera i sudija – kazao je direktor EP Rajko Baltić.

Povezana vest:  IZBORNI ŠAMPIONAT U RVANJU, Reprezentativci ubedljivi

Pred početak EP u Beogradu će se održati i sudijski seminar. Žene i slobodni stil su na programu prva četiri dana, a poslednja dva je grčko-rimski. U Beo zo vrtu je promovisana i maskota šampionata, a to je beli lav.

– Kada me je Baltić pitao koju životinju da uzme vuka ili medveda, ja sam predložio belog lava. Oni su carevi životinja, mada sam ja vezan za tigrove – rekao je Vuk Bojović, direktor „Zoološkog vrta“.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Slobodan ulaz u Beogradsku arenu na EP u rvanju

Na konferenciji su doneta i dva lavića koja su izazvala veliko oduševljenje.

Baltić je naglasio da će ulaz u „Beogradsku arenu“ da bude besplatan.

– Rvanje je jedan od naših najtrofejnijih sportova jer su naši rvači na svetskim, evropskim prvenstvima, kao i olimpijskim igrama osvojili 96 medalja. Rvanje zaslužuje podršku kao što su je imali rukometaši. Ovom prilikom čestitam njima, vaterpolistima i Novaku Đokoviću na izvanrednim rezultatima – zaključio je direktor EP.

Povezana vest:  SP ZA VETERANE 2014, Beograd gosti svetski krem

kzn_zoo_vrt (1)