kzn_gr

EP SRBIJA 2012

Dokmanac: Štefanek krenuo na merenje sa 100 grama viška

 

Selektor muške reprezentacije Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Milorad Dokmanac izjavio je danas da jedan od naših glavnih kandidata za osvajanje medalje na prvenstvu Evrope Davor Štefanek dan uoči borbe ima 100 grama više od dozovljene težine.

-Štefanek je krenuo iz Zrenjanina sa 100 grama više, on teško skida kilograme, to je poznato. Nadam se da će do merenja u 18 sati biti sve u redu i u tom slučaju možemo očekivati medalju. On je takav borac, ako je spreman može da postane prvak Evrope i sveta – rekao je Dokmanac na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  PRVENSTVO MEDITERANA, Orlovima se posrećilo

On je dodao da su borilački sportovi specifični upravo zbog održavanja kilaže i odricanja koje to zahteva.  Dokmanac je potvrdio da je reprezentacija grčko-rimskim stilom kompletirana i da će Srbiju predstavljati Kristijan Gadzag (55 kilograma), Davor Štefanek (60), Aleksandar Maksimović (66), Goran Bulatović (74), Petar Balo (84), Dejan Franjković (96) i Miloš Spasić (120).

Povezana vest:  PRIPREME REPREZENTACIJE KOŠUTNJAK, Rvači spremni za 25. Gedžu (FOTO)

-Borbe su otvorene, uvek neko može da iznenadi. Momir Petković ih je posetio i dao savete, sigurno će pružiti sve od sebe da osvoje jednu medalju, a ukoliko budu dve, to će predstavljati veliki uspeh – poručio je Dokmanac.

Sutra na šampionatu u Beogradu počinju borbe grčko-rimskim stilom, a od srpskih rvača u eliminacionima borbama pojaviće se Gazdag, Franjković, Spasić i Štefanek, ukoliko danas uspešno prođe merenje.

Povezana vest:  PRIJATELJSKI MEČ, Orlovi danas Amerima