stefanek_gedza_2011

EP SRBIJA 2012

Davor Štefanek: Uzimam zlato u Beogradu!

 

Jedan od najboljih srpskih rvača, momak iz Subotice, Davor Štefanek na predstojećem evropskom prvenstvu u Beogradu (6. do 11. mart) nastupiće u kategoriji do 60 kilograma gde će pokušati da stigne do zlatne medalje. Štefanek, kako kaže, je pripreme, do sada, odradio maksimalno, u treningu je i želi da stigne do pobedničkog postolja.

Ipak, ulazak u top formu za Šampionat Starog kontinenta, pred tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Londonu, može da se odrazi na sve rvače, ne samo na Štefaneka ali aduta srpskog tima takve stvari ne brinu.

Povezana vest:  PRVENSTVO CENTRALNE SRBIJE ZA ST. PIONIRE, Pioniri odlični na strunjači

Štefanek, za sada, samo misli o Beogradskoj areni.

-Očekujem da uzmem medalju na ovom evropskom, samim tim što smo domaćini i što ćemo imati podršku domaće publike. Mislim da to ne treba ni jednog od nas da opušta, ni promil, nego u jednu ruku treaba da nam bude i teret jer nam treba medalja u Beogradu – prve su reči Štefaneka.

Povezana vest:  Stankić oduševio na Gedži, slede nova iskušenja

O pobedničkom postolju Štefanek veli da on i Maksimović imaju najveće šanse.

-Mislim da realne šanse da stignemo do pobedničkog postolja imamo Maksimović i ja. Možemo do pobedničkog postolja čak i najsjajnijeg. Trenirali smo dobro, a kao što se zna da sam na pocetku godine imao problema sa viškom kilograma pa i poslat sa priprema kući. Sada polako to privodim kraju bez nekih prevelikih napora i mislim ako bude sve uredu 9. marta da 10. ne bi trebalo biti nikakavih problema što se tiče rvanja jer ako krenem da se rvem doći će i medalja. Imaću dobru i jaku konkurenciju a ne bi nikoga da imenujem jer mi se to do sad uvek lupilo o glavu. Daću sve od sebe da osvojim medalju u Beogradu i to onu koja mi fali. Što se tiče evropskih prvenstava bio sam do sad drugi i treći a sada se nadam zlatu – rekao je Štefanek.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA, Proleter nadigrao Partizan