RVAČI PARTIZANA OTPUTOVALI U SIBIR NA LIGU ŠAMPIONA

Trofej kao cilj

 

partizan_sibir (1)Sada je ostalo da se čekaju rezultati iz dalekog Sibira. Članovi rvačkog kluba Partizan krenuli su put Novosibirska a od sutra do 7. decembra takmičiće se u najelitnijem takmičenju na Starom kontinentu, u Ligi šampiona. Još uvek nisu poznati svi učesnici Lige šampiona a kako kažu predstavnici Partizana znaće se tek na „licu mesta“.

Pred put za Sibir Rajko Baltić, direktor kluba rekao je:

– Krenuli smo na veliki sportski poduhvat. Završili smo plej of kao prvi i ove godine a tri ekipe su bile u igri za trofej. Kažem tri jer Radnički zaostaje za kvalitetom. Partizan ima u klubu kičmu reprezentacije i tu smo krenuli u borbu za laskavu titulu. Mnogo smo posla imali da jedna ekipa krene na put a sada ćemo časno i dostojanstveno predstavljati Srbiju i srpsko rvanje u Sibiru. Momci će rasterećeno nastupiti u Novosibirsku. Bilo nam je teško do zadnjeg momenta i do pred put smo rešavali probleme. Bili smo bitku sa finansijama. Momci će da se adaptiraju i da stupe u borbe za medalje. Sada će privrednici znati da prepoznaju snagu našeg kluba.

Povezana vest:  PRVO KOLO KUPA, Crno beli počistili sve redom

Lekar kluba Stevan Sikimić naglasio je da je ekipa zdrava i da su momci fizički spremni dok je predsednik RSS Željko Trajković bio kratak.

– Želim sreću svim rvačima Partizana. Partizana sada dostojno predstavlja Srbiju na Ligi šampiona i siguran sam da će biti odličan rezultat. Partizan vodi brojnu delegaciju u Rusiju i siguran sam da će imati i podršku sa tribina – rekao je Trajković.

partizan_sibirSelektor Dokmanac ispratio je crno bele.

– Ovo je i slekecija Srbije. Prognozirati bilo šta je nezahvalno ali će se momci boriti za finale. Maksimović i Petković, Štefanek i Fris uz pojačanja iz Jermenije i Rusije moći će da se bore za prvaka Evrope – rekao je Dokmanac.

 

 

Radosavljević na dopingu

Na plej ofu Pve rvačke lige Srbije odrađena je doping kontrola petorice rvača. Iako se o tome ćutalo, od strane predstavnika Prve rvačke lige Srbije i kancelarije RSS redakciji Žurnala obratio se Vladimir Radosavljević vidno uznemiren i potrešen.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Dve pobede i tri poraza srpksih rvača

– Pojedini funkcioneri iz nacionalnog saveza zvali su kancelariju Partizana i direktoru Rajku Baltiću govorili da sam pozitivan!? Oni nisu dostojni funkcije koju obavljaju a iz kluba su kontaktirali Antidoping agenciju Srbije iako je od kontrole prošlo pet dana i nemoguće je da dođu bilo kakvi rezultati. Znam da je strogo zabranjeno da se takve informacije iznose u javnost dok se ne obelodani rezultat testa – rekao je kratko Radosavljević.

Pored Radosavljevića na doping kontroli bili su još Milan Todorović (Radnički, Kragujevac), Mate Nemeš (Proleter), Marko Štiklica (Proleter) i Mario Štefanek (Spartak).

 

Posle LŠ Orlovi u Omsku

Posle Lige šampiona u Novosibirsku deo ekspedicije vratiće se za Srbiju a deo putuje za Omsk (od 7. do 12. decembra) na međunarodni rvački turnir u grčko rimskom stilu. U Omsku će nastupiti Kristijan Fris, Davor Štefanek, Aleksandar Maskimović i Radomir Petković, a za Crnu Goru Goran Bulatović.

Povezana vest:  POČINJE 28. MEMORIJAL LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA, Rusi stigli u Beograd, sve je spremno za spektakl

 

Putnici za Sibir

U Sibir je krenula, kako su iu kluba rekla najbrojnija delegacija na Ligi šampiona. Na spisku se nalazi 24 člana ekspedicije za daleki sever Azije i devetorica rvača.

Od takmičara za Sibir su krenuli – Kristijan Fris (do 55 kg), Davor Štefanek (do 60 kg), Aleksandar Maksimović (do 66 kg), Goran Bulatović (do 74 kg), Nikola Knežević (do 84 kg), Artir Šaginijan, Jermenija (do 84 kg), Rustam Totov, Rusija (do 96 kg), Vladimir Radosavljević (do 96 kg), Radomir Petković (do 120 kg). Treneri Boško Kecman i Sreten Damjanović. Lekar dr. Stevan Sikimić, sudija Milorad Vukić. Vođa puta Rajko Baltić. Snimatelj Božidar Baltić, Radoslav Radojević potpredsednik RK Partizan, Mladen Vrećo, Milika Baltić, Radoslav Milenković, Radmilo Mića Jevtović, Aca Grujić, Vladeta Milenković i Zoran Milanović, Dragan Todorović.