maksa_1_kolo (1)

Bronzani sa EP u Beogradu Aleksandar Maksimović: Pravda je uvek dostižna!

 

Kako je juče popodne čuo da je Šveđanin Gunter pozitivan na doping kontroli i da je od juče on treći na evropskom prvenstvu održanom u Beogradu Aleksandar Veliki Maksimović bio je najsrećniji sportista Srbije.

Kako su njegovi drugari iz reprezentacije rekli Maksimović nije mogao da spava od uzbuđenja a ceo tim na pripremama u Mađarskoj se obradovao vesti koja je stigla iz beograda. Naravno, pozitivan test na doping kontroli je još uvek nezvaničan jer se čeka da Rvačka federacija Švedske i Gunter odbiju odlazak na B uzorak a imaju pravo na to.

Povezana vest:  KUP KUPOVA EVROPE – Ankara 2010, Partizan osvojio trojef Kup Kupova Evrope

Podsećanja radi prošlog meseca održano je evropsko prvenstvo u rvanju, u sva tri stila, a u kategoriji do 66 kilograma nastupio je Aleksandar Maksimović koji je u repasažu, u borbi za treće meseto izgubio od Šveđanina Guntera.

Posle prespavane noći, treninga u Mađarskoj gde se srpska reprezentacija nalazi na pripremema za predstojeće kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Londonu Maksimović je bio kratak u izjavi za ATA Stars.

-Bilo bi mu pametnije da mi je tamo predao meč, zna se da je Pravda dostižna, naš kao i antidoping kontrola… Ne bi ga sad čekalo dve godine suspenzije i kazne, kako za njegov savez tako i za njega. Drago mi je što ipak imamo dve medalje u Beogradu ali i da sam nastavio sa kontinuitetom osvajanja medalja na domaćem terenu ali i velikim takmičenjima – prve su reči Maksimovića.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Na redu 5. kolo lige

Vest da je treći na EP u Beogradu Maksimović je čuo od Boška Kecmana i Mladena Kecmana.

-Čuo sam das am osvojio bronzanu medalju od Boška i Mladena. To mi je dobro došlo jer sada, pre svega psihički mogu da se spremam za kvalifikacioni turnir u Bugarskoj. Ovo je druga godina kako uzimam medalju na evropskim prvenstvima, što nije mala stvar. Sad je na redu da uzmem normu i onda polako da se spremam za Olimpijske igre u Londonu gde mi je cilj jedna od medalja. U glavnom gradu Bugarske – Sofiji ću dati sve od sebe, biće mi lakše jer neću osećati toliki pritisak za što boljim rezultatom kao što je to bilo na EP u Beogradu a najbitnije je das am nastavio niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima – rekao je na kraju Maksimović.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Momir Petković: Srbija je dobila naslednike uspešnih generacija