stefanek_zabrinut

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI U FINSKOJ

Štefanek zbog viška kilograma nije otputovao, bez vize za OI

 

Poslednja šansa rvačima da se domognu Olimpijskih igara u Londonu je predstojeći vikend, odnosno turnir u Finskoj. Posle Igara u Atini i Pekingu ove Igre na Ostrvu održaće se bez Davora Štefaneka koji neće učestvovati. Naime, posle odličnog rvanja na evropskom prvenstvu u Beogradu i osvojene medalje srpski reprezentativac nije uspeo da skine višak kilograma, pa je propustio priliku da se ukrca u poslednji avion za London.

Povezana vest:  Braća Štefanek, Damjanović i Kecman najbolji

– Davor ne putuje. Loše se oseća… Zdravstveno, on više nije u mogućnosti da skida kilograme. Nije sposoban za to. Olimpijske igre u Londonu proći će bez njega – rekao je selektor orlova, Milorad Dokmanac.

U Finsku su otputovali članovi stručnog štaba i trojica Orlova – Goran Bulatović (do 84 kg), Dejan Franjković (do 96 kg) i Nemanja Pavlović (do 120 kg).

Povezana vest:  Balint zamenio Nenada Lalovića

– Bulatović je promenio kategoriju, pošto je Balo povređen i mora na operaciju ligamenata. Šta je tu je…

Najviše šanse na poslednjem kvalifikacionom turniru imaće Goran Bulatović i Dejan Franjković. Ipak, Bulatović je otišao u težu kategoriju dok je Franjković potreban solidan žreb da bi bio džoker Stručnog štaba.

– Nadamo se dobrom žrebu. U svakoj kategoriji je ostalo po sedam-osam osvajača medalja koji nisu izborili plasman na Olimpijske igre. U London će samo finalisti. Naši momci nisu taj kvalitet, ali ako se ukaže prilika, siguran sam da će da je iskoriste – zaključuje selektor Dokmanac.

Povezana vest:  RVANJE, SKANDAL Opšti haos na Prvenstvu Rusije! Vađen pištolj tokom tuče rvača (VIDEO)