fris_gedza_2012

26. „LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA“

Fris se vratio na strunjaču, Srbija ekipno najbolja

 

Ni drugog dana takmičenja na 26. Memorijalnom turniru „Ljubomir Ivanović Gedža“ u grčko rimskom stilu Srbija nije došla do zlata, ali je u ekipnom plasmanu zauzela prvo mesto, sa 108 bodova. Iza nje se našla rvačka velesila, Amerika, koja je u Beograd došla sa olimpijskim timom, sa 65 bodova. Slede Hrvatska (45), Rusija (28)…

Povezana vest:  Aleksandar Maksimović: Idem na medalju u Helsinkiju!

Drugog dana takmičenja stigla su dva srebra. Osvojili su ih Kristijan Fris (60) i Davor Štefanek, koji se oprobao i u kategoriji do 74kg. Osvojena je i bronzaa nju je zaslužio Dragutin Dukić iz beogradskog Radničkog.

Posle dve godine zbog odsustva sa strunjače, zbog suspenzije, vratio se Kristijan Fris. Povratak je obeležio srebrnom medaljom u kategoriji do 60kg. Sećanja radi, pre pauze, Fris se takmičio u kategoriji do 55kg, ali je najavljivao prelazak u težu.

Povezana vest:  SP ZA KADETE 2013, Tamara Kanački ispala u drugom kolu

Bronzani sa Evropskog prvenstva u Srbiji, Davor Štefanek ni iz drugog pokušaja nije uspeo da osvoji zlato. Realno, među rvačima do 74 kg to je bilo teže, nego prethodnog dana.

Najveće iznenađenje priredio je Dragutin Dukić, koji je savladao Gorana Bulatovića, člana „A“ reprezentacije Srbije. Ovim trijumfom Dukić je obezbedio bronzanu medalju.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Proleter deklasirao Spartak

REZULTATI

Rezultati – do 60kg: Lijendo (Venecuela), Fris (Srbija), Tasen (Makedonija), Spenser (Amerika); do 74kg: Nadlijev (Rusija), Davor Štefanek (Srbija), Janečić (Hrvatska), Lester (Amerika); do 84kg: Bikabajev (Rusija), Betis (Amerika), Dukić (Srbija); 120kg: Bajers (Amerika), Pavlović (Srbija), Sokman (Hrvatska), Franjković (Srbija).

stefanek_gedza_2_2012