dragan desic i Nikola jovanovic

PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE

Rvači Radničkog bez bele zastave u Šampionatu

Beogradski Radnički broji sedmu sezonu u najnovijem prvoligaškom „mandatu“. Ekipne šampione Jugoslavije od pre četiri decenije ove godine napustili su reprezentativni teškaši, braća Živanović, dok je aktuelni seniorski prvak države Dragutin Dukić pronašao uhlebljenje u Nemačkoj. Klub u ekipno takmičenje praktično ulazi bez dojučerašnjih glavnih uzdanica.

Ipak, Stanko Bogdan, prvi strateg kluba ima spreman plan za takmičenje i, kako kaže, bez bele zastave, izlazi na novi megdan.

Povezana vest:  Srbija domaćin Prvenstva sveta u rvanju 2022. godine -

– Jezgro ekipe ipak će činiti takmičari iz našeg pogona – kaže Stanko Bogdan, trener ekipe.

– Kao vođa ovog sastava odnosom prema radu i ambicijom se nametnuo Dragan Dešić, i na klubu je da ga u tome isprati. Od pojačanja tu su veteran Miloš Dejanović, koji će u ligaškom takmičenju popunjavati prazninu nastalu u teškoj kategoriji, i Sabolč Futo u najlakšoj kategoriji, do 55 kilograma, sa kojim nastavljamo obostrano korektnu saradnju. Kada su u pitanju takmičarski ciljevi u ovogodišnjem prvenstvu, ulazimo bez ikakvog imperativa, ali je sigurno da nam je cilj da se predstavimo u što boljem svetlu. Kvalitetnim radom na treningu i dobrom atmosferom u ekipi pokušaćemo da postignemo da na svakom meču svaki takmičar da svoj maksimum, i ukoliko u tome uspemo sigurno ćemo biti zadovoljni i konačnim plasmanom na tabeli – zaključio je Bogdan.

Povezana vest:  Musli: Najvažnije mi je bilo da igram, Mega je u dobroj poziciji

Na pitanje da li je spreman sa ekipom da se bori za ulazak u plej of Bogdan nije krio karte.

-Momci su spremni, trenirali su i vidim da su željni mečeva i pobeda. Imamo tim koji će pružiti maksimum na strunjači I mislim da možemo da stignemo do plej ofa. Ipak, idemo korak po korak. Prvi meč nam je u nedelju a onda redom…. – veli Stanko Bogdan.

Povezana vest:  Međunarodni turnir „Vahbi Emre“ u Istanbulu