daniel ricardo

Rikardo zadovoljan zbog prve pobede u Formuli jedan

Vozač Red Bula, Australijanac Danijel Rikardo, izjavio je da je u šoku zbog večerašnje pobede u trci za Veliku nagradu Kanade, prve u karijeri u Formuli jedan. Rikardo je večeras pobedio na stazi „Žil Vilnev“ u Montrealu tako što je u završinici prvo obišao Serhija Peresa, a zatim i vodećeg Nika Rozberga. 
Rozberg je trku završio na drugom mestu, a četvorostruki uzastopni šampion iz Red Bula Sebastijan Fetel zauzeo je treće mesto. 
-Još sam u šoku. Hvala svima, ovo je smešno… Ima mnogo australijskih zastava, što je lepo. Trka je oživela u poslednjih 15-20 krugova. (Luis) Hamilton i (Niko) Rozberg su imali problema I usporavali su. Mučio sam se da obiđem Peresa, ali uspeo sam to da uradim, pa sam ispred sebe imao samo Rozberga. Sjajno se osećam – rekao je Rikardo posle trke. 
Rikarda je pohvalio i direktor Red Bula Kristijan Horner. 
-Dečko je tokom cele godine briljantan. Večeras je neverovatno vozio. Ovo je bio odličan timski rad, pobedili smo Mercedes na stazi na kojoj je to bilo najmanje verovatno. Smanjujemo zaostatak – rekao je Horner. 
Mercedes je prvi u šampionatu u konkurenciji konstruktora sa 258 bodova, a aktuelni šampion Red Bul ima 139 bodova. Drugoplasirani Niko Rozberg iz Mercedesa rekao je da je imao problema u boksu. 
-Imali smo problema u boksu i zbog toga sam zaostao. Bolid je izgubio snagu na ravnini i nije sve ispalo kako treba. Nisam uspeo da zadržim Danijela Rikarda – rekao je Rozberg. 
Četvorostruki uzastopni svetski šampion Sebastijan Fetel čestitao je klupskom kolegi Rikardu na prvoj pobedi u Formuli jedan. 
-Ovo je njegov dan. Imali smo pomoć Mercedesa, za razliku od prethodnih vikenda, ali bili smo tu da iskoristimo njihove greške. Ovo je bio pozitivan dan – rekao je Fetel. 
Vozač Mercedesa Luis Hamilton nije završio trku zbog kvara na kočnicama. 
-Ništa nisam mogao da uradim. Dao sam sve od sebe, kao i ceo tim. Šteta je što nismo uspeli da ostvarimo dvostruku pobedu, kojoj smo se nadali, ali nadam se da ćemo to uspeti u narednoj trci – rekao je Hamilton, koji je pobedio u četiri od sedam trka u šampionatu. 
Naredna trka u šampionatu vozi se 22. juna za Veliku nagradu Austrije. 

Povezana vest:  Direktor MekLarena: Pa neće Hamiltona valjda oteti ekipa koja podjednako ulaže u energetsko piće i Formulu 1

 

PHOTO: Tom Pennington / Getty Images Sport