Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je danas da se nada da će nastaviti sa dobrim rezultatima na stazi Marina bej u trci za Veliku nagradu Formule 1 u Singapuru.

Fetel je najuspešniji vozač u osmogodišnjoj istoriji trke u Singapuru, pošto je pobedjivao 2011, 2012, 2013. i 2015. godine. Od prošlogodišnje trke u Singapuru ni Fetel ni Ferari nisu pobedili.

-Ta staza je prošle godine bila dobra za nas, a sada smo i poboljšali vozilo pa bi ponovo trebalo da bude dobro. Može se reći da je Mercedes favorit, ali prošle godine su u Singapuru imali problema. Nema garancija da će im se to ponoviti, ali ako se budu mučili, ostali će to sa zadovoljstvom iskoristiti – rekao je Fetel, preneo je Skaj Sports.

Povezana vest:  VN KINE, Hamilton najbrži na treningu

Trka za Veliku nagradu Singapura je noćna ulična trka, koja se vozi se u nedelju od 20 časova po lokalnom, odnosno od 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

-Imamo velike ciljeve. Možda imamo šansu, uvek mogu da se dese i neke nepredvidjene stvari. Došao sam u Singapur da pobedim, to ću pokušati da uradim ovog vikenda. To možda zvuči optimistično, ali nikada ne znate šta moze da se dogodi – rekao je četvorostruki svetski prvak.

Povezana vest:  Alonso: Dobro sam, uskoro se vraćam na stazu

Ferari ove sezone nema nijednu pobedu, a Fetel je rekao da sezona nije propala i da se nazire povratak u vrh.

-Istina je da za sada nemamo sjajnu sezonu, ali nije toliko loše koliko neki ljudi misle. Kritični smo prema sebi jer nismo ostvarili cilj koji smo postavili na početku sezone. Prošle sezone smo smanjili zaostatak, a nažalost taj nedostatak i dalje postoji. Jednostavno nismo bili dovoljno brzi, ali radimo na tome 100 odsto. Da li sam uveren da ćemo pobedjivati u budućnosti? Jesam, 100 odsto – rekao je Fetel.

Povezana vest:  Sajan demantovao da je sa Strejfom govorio o Šumaheru