Direktor ekipe Mercedesa Toto Volf, koja je danas osvojila treću uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora u Formuli 1, rekao je da ekipa svaki put želi da obezbedi ista vozila i uslove za obojicu svojih vozača Nika Rozberga i Luisa Hamiltona.

-Njih dvojica su sjajni, ne samo da su najbolji vozači na svetu, već i guraju jedan drugoga do viših nivoa. Ako jedan ima loš dan, drugi ga gura, pošto ovaj drugi postavlja standard. To je zaista funkcionisalo u poslednje tri godine i srećan sam. Mi svaki put želimo da im obezbedimo ista vozila, bez mešanja u borbu za titulu. Ako pogledate poslednje tri sezone videćete da su bili prilično izjednačeni kada se radi o problemima sa vozilima – rekao je Volf za Skaj Sports.

Povezana vest:  Ferstapen prvi put u karijeri do pola

Rozberg je ranije danas pobedio na stazi Suzuka, a Hamilton je zauzeo treće mesto, što je donelo Mercedesu nedostižnu prednost nad rivalima četiri trke pre kraja šampionata. Mercedes je osvojio treću uzastopnu šampionsku titulu i ima 593 boda, ispred Red Bula sa 385 i Ferarija sa 335.

Rozberg ima 33 boda više od Hamiltona i u dobroj je poziciji da osvoji prvu šampionsku titulu.

Povezana vest:  Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu Štajerske

-Ako želite da osvojite šampionat morate da svedete greške na minimum, a to Rozberg radi. Mislim da je 33 boda prilična prednost, ako je sve u redu. Ali, videli smo da jedno odustajanje od trke i pobeda koja nosi 25 bodova mogu da ‘otvore’ borbu. Mislim da bi Berni (Eklston) voleo da se to dogodi pa da na kraju imamo uzbuđenja – rekao je Volf.

Povezana vest:  Luis Hamilton osvojio pol poziciju u Maleziji

Hamilton je tokom vikenda posle nesuglasica sa novinarima napustio konferenciju za medije.

-Tokom vikenda smo imali neke stvari i ne znam da li je sve to uticalo na njega. On mora da bude svesn da ima šansu da osvoji titulu, pošto su nam ostale četiri trke. On će se oporaviti – naveo je Volf.