sebastian_vetel

HELMUT MARKO JOŠ JEDNOM DOLIO ULJE NA VATRU

Fetel žrtva zavere

 

Kristijan Horner neosporno ulaže ogroman trud da održi bar prividnu idilu u ekipi Red Bula, ali sve je izgleda uzaludno onog trenutka kada se javi savetnik ekipe Helmut Marko.

Vikend u Silverstonu, uprkos pobedi Red Bula, obeležio je skandal sa prednjim krilom skinutim sa bolida Marka Vebera i montiranog na bolid Sebastijana Fetela pred samu trku. Veber je očekivano bio besan i to je iskazao komentarom na svoj račun o „vozaču broj dva” posle pobede u Silverstonu.

Austrijska ekipa ubrzo je održala razgovor kako bi se atmosfera dovela u red, što je rezultiralo Veberovim priznanjem da možda nije trebao da izgovori rečenicu o „broju dva”.

Povezana vest:  FORMULA 1, Ferari brine zbog visokih troškova u doba krize

Savetnik u Red Bulu (šta god podrazumevala ta funkcija), Helmut Marko svakako je siguran da Kengur to nije trebao da kaže. Reč je o čoveku, koji je posle udesa Vebera i Fetela u Turskoj, otvoreno okrivio Australijanca iako je gotovo čitava javnost imala drugačije mišljenje.

– Ako Mark umišlja da postoji zavera nas i Fetela protiv njega, u velikoj je zabludi. Kada bih ja bio Fetel, sumnjao bih da postoji zavera protiv mene. Čiji bolid konstantno ima problema? Da li je Mark imao problema sa kvačilom u Bahreinu, olabavljen točak u Australiji, polomljen kočioni disk u Barseloni, lošu šasiju u Monaku, problem sa menjačem u Montrealu i sada polomljeno krilo u Silverstonu – nabrojao je Marko pehove Nemca i ostao živ.

Povezana vest:  Erik Bulije oprezan sa prognozama oporavka Kubice

Čini se da je savetnik zaboravio da je Veber upravo u lošoj šasiji Fetela iz Monaka, trijumfovao u Silverstonu. Marko se nije zaustavio na tome, dodajući da bi Veber trebao da bude zahvalan Red Bulu, pošto ga pre dve godine nigde nije bilo.

– Mark ima odličnu sezonu, mnogo se poboljšao, ali ne bi trebalo da zaboravi koliko duguje ekipi. Gde je bio pre dve godine? Tada nije mogao ni da sanja o pobedama, a danas smo mu dali bolid u kojem je sposoban za to – nastavio je paljbu po Australijncu Marko.

Povezana vest:  Arivabene novi direktor Ferarija

Čak i posle ovako otvoreno iskazane podrške Sebastijanu Fetelu, Helmut Marko tvrdi da ga ne zanima ko će biti šampion, dok god je neko iz Red Bula. Pitanje je samo ko će i da li uopšte poverovati da su za Marka oba vozača jednaka?