Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je „uz pomoć malo sreće“ danas pobedio u trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije.

„Imali smo sreće zbog ‘sejfri kara’. Zaista sam uživao. Nadao sam se da ću bolje da startujem, ali nisam, pa sam morao da se zadovoljim trećim mestom. Posle toga sam pomalo izgubio vezu sa Luisom i Kimijem. Molio sam se za ‘sejfti kar’, a kada je jedan bolid stao u krivini četiri, a zatim i bolid Hasa u drugoj krivini, i kada sam to video, bio sam pun adrenalina“, rekao je Fetel posle trke.

Fetel je drugi put uzastopno pobedio na Albert parku, a ukupno treći put u karijeri na toj stazi.

Povezana vest:  Fetel pobedio u trci za Veliku nagradu Monaka

On je pobedio zahvaljujući dobroj vožnji ali i dobroj strategiji, pošto je otišao u boks na zamenu guma dok je virtuelno vozilo bezbednosti uvedeno na stazu. On je iz boksa izašao ispred Hamiltona, zadržao prednost i ostvario 48. pobedu u karijeri.

„Danas smo imali malo sreće i to prihvatamo. Trka je bila zamrznuta kada sam ušao u boks, a kada sam izašao znao sam da će biti teško preticati. Luis je pritiskao, posbeno u završnici, ali u poslednjih pet krugova sam mogao malo više da uživam. On je juče odvezao sjajan krug i zaslužio je pol poziciju, vozio je dobro i od početka je konrolisao trku“, naveo je Fetel.

Povezana vest:  Robert Kubica posle tri meseca pušten iz bolnice

On je dodao da „ekipa još nije tamo gde bi želela da bude“, kao i da ;još u potpunosti „ne oseća bolid“, ali da je današnja trka dobar početak i motivacija za nastavak sezone.

Hamilton je rekao da je Ferari obavio bolji posao u Melburnu.

„Ovo je bio neverovatan vikend, došli smo u Melburn i imali dobru trku. Velike čestitke Sebastijanu i Ferariju. Danas su oni bolje obavili posao. Mi moramo da analiziramo šta se dogodilo i da radimo na tome. I dalje imamo dobar tempo, tokom trke pa do kraja sam mogao da pritiskam Fetela, ali na ovoj stazi je teško preticati. Na kraju sam želeo da sačuvam motor, pošto ima još trka“, naveo je Hamilton.

Povezana vest:  Hamilton zadovoljan prvom pobedom u Bahreinu

Trećeplasirani Kimi Raikonen iz Ferarija rekao je da je zadovoljan bolidom.

„Bilo je u redu. Ja nisam imao mnogo sreće, ali Sebastijan je imao, a to je naša ekipa. Tokom trke sam pristojno vozio, ali teško je preticati. ‘Sejfti kar’ je čista sreća, ali uspeli smo da zadržimo treće mesto. Zadovoljan sam“, rekao je Raikonen.