nico_rosberg_poziranje

ROZBERG NE STRAHUJE OD SUNARODNIKA

Ne plaše me Fetel i Šumaher

 

Prošla sezona bila je sasvim solidna za Nika Rozberga. Nemac je kao član ekipe Mercedes GP osvojio sedmo mesto u šampionatu sa sakupljenih 142 boda, a dva puta se našao na podijumu mada je Srebrna strela ipak kaskala za Red Bulom, Ferarijem i Meklarenom.

Možda i još važnije, hrabro je ušao u sezonu u kojoj mu je klupski kolega postao sunarodnik i sedmostruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher uspevši da osvoji 70 bodova više od njega. Rozberg se odlično snašao u situaciji kada je postalo očigledno da će rekorder najbržeg cirkusa morati da se prilagodi brojnim stvarima koje su se promenile tokom njegovog trogodišnjeg odsustva.

Povezana vest:  Vozači Zaubera poslaće poruku podrške ljudima u Japanu

Mladi Nemac očigledno želi da nastavi u istom stilu i u 2011. naglasivši da ga ne plaše ni Šumaher, ali ni branilac titule Sebastijan Fetel iz Red Bula.

– Tamo gde se nalazi Fetel biću i ja – ambiciozan je Rozberg sa novim stilom, kratko ošišan i puštenom bradom. – Niko me ne prepoznaje.

Upravo je prošle sezone zbog duge plave kose dobio nadimak Britni:

Povezana vest:  Fetel dominirao u Monci, drugi Baton, treći Alonso

– Brada je samo posledica lenjosti da se obrijem.

Recept koji je Fetelu prošle sezone doneo titulu Rozberg dobro zna.

– Sebastijan ima odličan tim oko sebe u Red Bulu. Međutim, moj tim u Mercedesu i ja radimo kao ludi da bi smo ga sustigli – vredan je Nemac.

Za razliku od prošle sezone mnogi očekuju da će Šumaher biti veća pretnja nego prošle godine, a toga je svestan i Rozberg. To ga ipak ne zabrinjava.

– Između nas bi mogla da bude veoma mala razlika ili bi možda Mihael mogao da bude i bolji od mene, ali me svakako neće zaseniti – samouveren je Rozberg. – Nema razloga da budem lošiji nego prošle godine. Naprotiv, biću i bolji.

Povezana vest:  Eklston: Bez trke za "Veliku nagradu Bahreina" ove godine

Nedavno je as Ferarija Fernando Alonso izdvojio upravo Šumahera kao najveću pretnju u predstojećoj sezoni, ali je Rozberga ta tvrdnja začudila.

– To me previše ne zanima, ali je malo neobično da ne razmišljate o Red Bulu kao najvećem rivala. Ipak je očigledno da od njih preti najveća opasnost – smatra Rozberg.