f1_grand_prix_logo

Pronalaženje novog termina za VN Bahrein zadaje svima glavobolje

 

Odlaganje prve trke sezone u Bahreinu zbog nemira koji su pogodili tu zemlju stvorilo je poprilično problema jer treba eventualno pronaći novi termin kada bi ta Velika nagrada mogla da bude održana.

U najbžem cirkusu su mišljenja o (ne)mogućnosti te misije podeljena. Sredina sezone otpada mada tada ima slobodnih termina, ali su problem vrućine koje vladaju u Bahreinu u to vreme. Kao mogući termin održavanja trke spominje se vikend pre Abu Dabija pred sam kraj sezone, obziorm da je Bahrein blizu. Tp međutim stvara druge probleme jer bi bio stvoren ogroman pritisak na timove.

Povezana vest:  VN MAĐARSKA, Hamilton ponovo najbrži na treningu

Norbert Haug iz Mercedesa misli da u postojećem kalendaru jednostavno nema prostora da se „ubaci” i odložena trka Bahreinu.

-Pronaći „rupu” u prepunom kalendaru će biti težak zadatak – smatra Haug naglašavajući da mu se ne dopada ideja sa tri trke u nizu. – Mislim da nije izvodljivo, jer moramo obratiti pažnju na članove ekipe.

Povezana vest:  Botas pobedio u trci Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija

Vozač Virdžina Timo Glok prepoznao je gde je najveći problem u takvom rasporedu:

-Za vozače to nije preveliki problem, lično ne bi mi smetalo. Međutim, za ekipe i mehaničare je drugačije i teško. Sve je u rukama onih koji odlučuju, ali se nadam da će i timovi biti uljučeni u taj proces.

S druge strane, šef Red Bula Kristijan Horner ima pozitivniji stav o svemu:

Povezana vest:  Rozbergu pol pozicija u Sočiju

-Sigurno je da bi u takvoj situaciji bio izazov prilagoditi se. Ali ništa nije nemoguće.