Baton i Hamilton prvi put u javnosti kao klupski drugovi

 

f1_grand_prix_logoLuis Hamilton i Dženson Baton pojavili su se danas prvi put u javnosti kao klupski drugovi u Formuli jedan kada su otkrili novi bolid na promociji Meklarena za sledeću sezonu. Batonov bolid ima oznaku MP4-25, i nosi broj jedan na sebi. Na promociji je delovalo da aktuelni šampion Formule jedan ima prednost na promociji, iako je pored njega bio 25-godišnji Hamilton, koji je osvojio šampionat 2008. godine.

Povezana vest:  Peter Zauber ostaje u takmičenju tri do pet godina

-Nikada ne znate šta vas očekuje u novom timu, ne znajući kakva će atmosfera biti. Prijatno sam iznenađen – rekao je Baton, koji je titulu osvojio sa debitantskim timom Bron.

Obojica vozača žele što pre da zaborave prošlu sezonu, ali iz potpuno drugačijih razloga. Baton ne želi više da razmišlja o kraju dugog čekanja na prvu titulu, dok je Hamilton imao jako tešku treću sezonu u Formuli jedan koju je završio sa 46 bodova manje od svog novog klupskog druga.

Povezana vest:  Eklston plaća 100 miliona dolara za završetak suđenja

-Kad se završi poslednja trka, tada razmišljate o onome šta ste postigli i kroz glavu vam prolazi put pređen to titule svetskog prvaka, ali nedugo potom počinjete da zaboravljate, jer se spremate za novu sezonu i nove izazove – rekao je Baton.

-Vreme je da zaboravljamo prošlu godinu i počnemo da gledamo u napred – dodao je.

Povezana vest:  Niko Hilkenberg i sledeće sezone vozi za Fors Indiju

Hamilton je u svojoj drugoj sezoni osvojio titulu, a sada je rekao da se nada da će mu tehničke promene omogućiti da se ponovo bori za titulu.

-Siguran sam da chu upravljati potpuno drugačijim autom nego prošle godine. Nadam se – rekao je Hamilton.

Testiranje počinje sledeće nedelje i svaki vozač će provesti sedam dana u vozilu pred početak sezone u Bahreinu.