vetell_malezija

Fetel: Zadovoljan sam bolidom, bez KERS-a ne bismo bili tu gde smo

 

Aktuelni svetski prvak Sebastijan Fetel priznao je kako ne bi mogao doći do pol-pozicije na Velikoj nagradi Malezije, drugoj trci sezone Formule 1, da nije koristio sistem za preraspodelu kinetičke energije (KERS).

Red Bul nije koristio spomenutu pomoć na uvodnoj Velikoj nagradi Australije, na kojoj je Fetel lako pobedio, ali ekipa ipak odlučila u Maleziji upotrebiti KERS, što je Nemac nakon kvalifikacija označio ključnim za svoju 17. pol-poziciju u karijeri. Da je verovatno u pravu, govori i podatak da je od drugoplasiranog Luisa Hamiltona (MekLaren) bio samo 104 hiljadita dela sekunde brži.

Povezana vest:  Prvi sastanak proizvođača motora za F1

-Bio je ovo zasad vrlo izazovan vikend za nas. Bio sam zadovoljan bolidom premda je istina da ni na jednom treningu nismo uhvatili pravi ritam. Ali, znali smo da imamo brzinu, tako da smo verovali u pozitivan ishod. U kvalifikacijama je sve funkcioniralo kako treba, ali bez KERS-a ne bismo bilo ovdje gdje jesmo“, istaknuo je Vettel.

Povezana vest:  Luis Hamilton osvojio pol poziciju u Maleziji

Zadovoljan je nakon kvalifikacija bio i Hamilton.

-Mislim da nema razloga da budemo razočarani. U poređenju s poslednjom trkom, napravili smo sjajan posao i sasvim se približili Red Bulu. Ali, Fetel i Veber su i dalje u prednosti – rekao je Britanac.

PHOTO: Getty Images/Red Bull