LewisHamilton3

Hamilton i Alonso polako odustaju od šampionske trke

Bivši šampioni Formule jedan Luis Hamilton i Fernando Alonso ocenili su da je posle današnje pobede Sebastijana Fetela u trci za Veliku nagradu Evrope, voženoj na stazi u Valensiji, sezona „gotovo rešena“.

-Kada se govori o prvenstvu, šampion je skoro poznat – ocenio je vozač Meklarena Luis Hamilton koji je trku u Valensiji završio kao četvrti.

Vozač Ferarija Fernando Alonso koji je bio drugi na Velikoj nagradi Evrope, kazao je da je „uspeh“ to što je uspeo da razdvoji tandem Red Bula i nađe se između Sebastijana Fetela i Marka Vebera.

Povezana vest:  FORMULA 1, Malezija gradi jioš jednu stazu za Formulu 1

-Osvajanje prvenstva više nije u našim proračunima. To više nije u našim rukama. Ostaje nam da vozimo trku, po trku i čekamo na eventualni kiks Red Bula. Bodovna razlika je ogromna – kazao je Alonso.

Šampion Formule jedan Sebastijan Fetel danas je ostvario šestu pobedu u osam trka ove sezone. On je vodeći na tabeli vozača sa 77 bodova više od drugoplasiranog Džensona Batona iz Meklarena.

Povezana vest:  FORMULA 1, Adrijan Zutil drugi vozač Fors Indije

Fetel je kazao da se „ne osvrće na bodovnu prednost“ koju ima u odnosu na druge vozače.

-Ne gledam kolika je razlika u bodovima, jer je sezona duga. Imali smo odličnu prošlu sezonu i bitno je da tako nastavimo. Naš cilj je da pobedimo u što više trka – rekao je Fetel.

Red Bul je prošle sezone osvojio titulu u konkurenciji konstruktora, a trenutno je vodeći na tabeli sa 89 bodova više od drugoplasiranog Meklarena.

Povezana vest:  Vilnev: Spava mi se dok gledam trke Formule 1

Naredna trka Formule jedan voziće se 10. jula na stazi Silverstoun, za Veliku nagradu Britanije.