Pobednici humanitarnog turnira BELhospice 2011 - tim kompanije TUV Rheinland

Završen humanitarni turnir u malom fudbalu  „BELhospice 2011″

Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu „BELhospice“ organizovao je 18, 25 i 26. juna na terenima Sportskog centra Kovilovo treći humanitarni turnir u malom fudbalu. Ovaj turnir se tradicionalno organizuje svake godine, a na ovogodišnjem turniru prikupljeno je 11.000 evra namenjenih za zbrinjavanje pacijenata terminalno obolelih od raka.

Ovu humanitarnu akciju podržale su domaće i strane kompanije: Actavis, Adecco, Credit Agricole banka, Executive Group, Ivančić i sinovi, Jugohemija, KPMG, Metro Cash & Carry, Novartis, Oracle, Pharmanova, Steel Soft i TÜV Rheinland, koje su učestvovale na turniru sa timovima svojih zaposlenih. Turnir su takođe podržale kompanije Coca Cola HBC, Danone Adriatic, Nelt, Abbott i MSD, kao i SC Kovilovo, AmCham i Udruženje fudbalskih sudija Beograda.

Povezana vest:  Gvardiola: Mesija niko neće stići ni za 600 godina

Pobednik turnira je ekipa kompanije TÜV Rheinland, koja je u finalu savladala ekipu KPMG-a sa rezultatom 7:1. Treće mesto je osvojila ekipa Steel Soft. Pehare i vredne nagrade uručila je Jagoda Milijaš iz BELhospice-a, a poseban prelazni pehar za pobednika turnira uručio je predsednik Sportskog centra Kovilovo gospodin Milan Šotra.

Direktor BELhospice-a, gospodin Zoran Purković se zahvalilo kompanijama i igračima koji su učestvovali, kao i kompanijama koje su podržale organizaciju ovog humanitarnog turnira, ali nisu učestvovale sa svojim timovima, jer su svi zajedno svojom humanošću pomogli zbrinjavanje pacijenata obolelih od raka.

Onkološki pacijenti, u času kada je iscrpljeno njihovo specifično onkološko lečenje, po otpuštanju iz bolnica su često prepušteni sami sebi i svojim porodicama i snalaze se kako znaju i umeju. Ovi pacijenti su jedna od najranjivijih socijalnih grupa u našem društvu, a njihova patnja se produžava zbog nedostatka specifičnog znanja, odgovarajućih ustanova, kao i odgovarajućih lekova za lečenje hroničnog kancerskog bola koji nisu tako lako dostupni.

Povezana vest:  Mesijev deda: Imam još jednog unuka kao Leo

Sa osnivanjem BELhospice-a 2004. godine kao prve dobrotovorne organizacije posvećene specijalizovanom palijativnom zbrinjavanju, stanje u Srbiji se polako menja jer sada pacijenti imaju mogućnost da kroz naše kućno zbrinjavanje ostvare bolji kvalitet života, koliko je to u datim okolnostima moguće. BELhospice to postiže kroz aktivnu i sveobuhvatnu brigu o pacijentima koja podrazumeva medicinsku kontrolu bola i drugih simptoma bolesti kao i psihološku, socijalnu i duhovnu podršku pacijentima i njihovim porodicama. U zbrinjavanju učestvuju timovi sastavljeni od profesionalaca različitih profila (lekari, medicinske sestre, socijalni radnici, psiholozi, sveštenici).

Povezana vest:  Moratiju sudije krive za loše rezultate

„U našem društveno odgovornom poslovanju, čiji je temelj briga o ljudima, posebno zadovoljstvo pričinjava činjenica da smo svojim učešćem pomogli instituciju koja brine o teško obolelim onkološkim pacijentima. Nadamo se da će sledeće godine još više kompanija da se uključi u ovaj humanitarni projekat“, izjavio je Marko Kolenc, generalni direktor kompanije Adecco u Srbiji. Ova kompanija, pored učestvovanja na turniru, će centru BELhospice pomoći i u zapošljavanju novih doktora i sestara sa ciljem još bolje usluge za pacijente obolele od  raka.

Sve usluge palijativnog zbrinjavanja su potpuno besplatne za pacijente i njihove porodice, a celokupan rad BELhospice-a se finansira iz donacija i dobrotvornih akcija koje organizujemo tokom godine. Jedna od takvih akcija je i humanitarni turnir u malom fudbalu.