Der-Zsolt-pred-start-BG-CA

Der odbranio titulu u drumskoj trci i osvojio duplu krunu srpskog biciklizma

Bicklista kragujevačkog Radničkog Žolt Der odbranio je titulu šampiona Srbije u drumskoj vožnji za seniore – elita na prvenstvu održanom na autodromu Beranovac kod Čačka na stazi od 136 km i tako je osvojio duplu krunu srpskog biciklizma jer je trijumfovao i u trci na hronometra održanoj u subotu!

Drugo mesto, kao i u trci na hronometar, pripalo je asu Partizan „Pauer muva“ Esada Hasanoviću, koga je Der odsprintao na cilju posle 3:16,59 časova, dok je bronzana medalja pripala sjajnom Marku Stankoviću iz kraljevačkog Metalca. Ekipno, najbolji je bio kargujevački Radnički ispred Partizan „Pauer muva“ i kraljevačkog Metalca.

U kategoriji do 23 godine slavio je Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka, drugi je bio Jovan Zekavica, a treći Filip Pavlović (obojica Partizan „Pauer muv“).

Povezana vest:  Dejan Marić pobedio u generalnom plasmanu na trci „Oko Beograda – Delta tur“

Mlada, super talentovana biciklistkinja Metalca Jelena Erić posle juniorske titule 2010. okitila se i zlatnom medaljom u ketegoriji žena – elita. Stazu od 52 km prešla je za 1:55,41 časova i na cilju je odsprintala ovogodišnju šampionku na hronometar Jovanu Krtinić (Tena Kajzen, Zagreb) dok je trećeplasirana Dragana Todorović iz beogradske Avale imala 37 sekundi slabije vreme. Erićeva je bila treća u vožnji na hronometar.

Državni šampion za kadete 2009. Uroš Jovanović za iz Šumadije „Biro plan“ (Aranđelovac) osvojio je juniorsku titulu prešavši stazu od 84 km za 2:04,31 časova (prosek 40,6 km na čas). Na cilju je odsprintao druga iz kluba Aleksu Veličkovića, prošlogodišnjeg omladinskog šampiona, dok je treće mesto pripalo Đorđu Stevanoviću iz Železničara MBN sa 16 sekeundi zaostatka. Veličković je u subotu bio drugi, dok je Stevanović osvojio titulu  na hronometar! Kraljevački Metalac poneo je ekipnu titulu, drugi je čačanski Borac, treći niški Železničar MBN.

Povezana vest:  Inicijativa da Novi Sad postane Biciklograd

U kadetskoj trci na 52 km dvostruko slavlje Partizana! Pobedio je Aleksandar Mitić  odsprintavši druga iz kluba Luku Kotura i Borislava Somonovića iz čačanskog Borca posle 1:24,20 časova vožnje (prosek 37 km na čas). Mitiću je ovo druga titula na ovogodišnjem Šampionatu Srbije, slavio je i u vožnji na hronometar prvog dana prvenstva. Partizan je osvojio ekipnu titulu, kraljevački Metalac je drugi, a čačanski Borac treći.

Povezana vest:  Luka Kotur i Aleksandar Mitić došli u grupi u vremenu pobednika u Austriji

Dvostrukom titulom može da se podiči i Dario Nimčević iz subotičkog Sparataka koji je trijumfovao u vožnji na hronometar i drumskoj trci za mlađe kadete. Na stazi od 30 km, zabeležio je vreme 58,36 minuta (prosek 30,7 km na čs) i za sedam sekundi prednosti došao do titule ispred Igora Čipkara (Šid) i Milana Rulić iz valjevskog Bobe. Ekipno najbolji je bio valjevski Boba, drugi je Metalac.te BSS

Medalje  su uručivali predsednik BSS Dragan Dostanić, generalni sekretar Petar Rokvić, legenda srpskog biciklizam Radoš Čubrić, kraljevački olimpijac Rajko Čubrić, selektor za juniore Saša Gajičić i Radomir Pavlović predsednik Stručnog saveta BSS.