logosgp2

FIA ODBILA ZAMRZAVANJE STATUSA USF1 TIMA DO 2011.

Srbi ulaze u šampionat!?

 

Posle odbijanja zahteva tima USF1 da zamrzne svoj status do 2011. od strane Međunarodne automobilske federacije (FIA), čini se da je san američke ekipe o Formuli 1 i definitivno završen.

Ono što, međutim, još uvek nije poznato je da li takav ishod definitivno obezbeđuje zvanični poziv ekipi Stefan GP za učešće u predstojećem šampionatu.

Po pisanju medija iz Nemačke Upravni odbor FIA sada je usituaciji da odluči da li će ili ne odmah proslediti poziv za poslednje slobodno mesto u šampionatu srpskoj ekipi i to svega desetak dana pred početak sezone u Bahreinu.

Povezana vest:  FORMULA 1, Alonso najbrži na prvom treningu u Šangaju

Problem koji bi mogao da se pojavi u celoj priči koja odavno deluje kao da joj nema kraja jeste procedura dodeljivanja zvaničnog poziva za ulazak u šampionat, ali onda se oglasio možda jedini čovek sa toliko uticaja da bi čak i ta procedura mogla da se zanemari.

Reč je o vlasniku Formule 1 Britancu Berniju Eklstonu, koji je ocenio da bi prolazak kompletne procedure dodele poziva, tako blizu početka šampionata, bio besmislen.

Povezana vest:  FORMULA 1, Alonso: Neka bude haotična trka u Brazilu

Koliko ja znam, Stefan GP može da se takmiči u Bahreinu. Ipak ne treba da verujete svemu što čujete, jer ne želimo da se dogodi suprotno. FIA će obaviti kontrolu poslovanja i ukoliko je pozitivna, Stefan će moći da startuje u Bahreinu – objašnjava Eklston.

Britanac je demantovao i glasine da očekivanje srpskog tima u pozitivan ishod zavisi od jednoglasnog sporazuma svih ostalih ekipa.

To nema veze sa ostalima. Jedino FIA odlučuje da li će odluka biti pozitivna ili ne – bio je jasan Eklston.

Povezana vest:  Rozbergu pol pozicija na Hokenhajmu

Gazda „najbržeg cirkusa” je takođe dodao da bi bilo sjajno ako bi Žak Vilnev opet seo u bolid, s obzirom da on figurira kao budući kolega Kazukija Nakadžime u srpskoj ekipi.

Jedino što sada preostaje svima iz F1 sveta je da sačekaju da bude objavljena konačna lista timova za predstojeću sezonu, a portparol FIA juče je rekao da će to biti uskoro.