mihael_sumaher_portret

Šumaher: Nadam se dobroj oproštajnoj trci

 

Šest godina posle prvog povlačenja iz Formule 1 Nemac Mihael Šumaher u nedelju na Velikoj nagradi Brazila po drugi put, sada definitivno, stavlja tačku na karijeru.

Ovoga puta, sedmostruki svetski prvak u Formuli 1 namerava da izveze oproštajnu trku za pamćenje.

-Ova staza u Sao Paulu oživljava u meni sećanje na Aertona Senu, Oduvek sma voleo da dođem na Interlagos, zbog pasionaranih navijača – rekao je Šumaher koji je prvu titulu sa Benetonom 1994.osvojio nedugi posle tragične smrti Sene na stazi u Imoli.

Povezana vest:  Pirelli F1 timovima nudi dodatni set guma

Trostruki šampion Formule 1 Sena pobedio je na stazi Interlagos 1993, dok je tada mladi Šumaher završio trku kao treći. Od tada je Nemac cetiri puta pobeđivao na toj stazi.

Četrdesettrogodišnji nemački vozač, čije će mesto u Mercedesu sledeće sezone zauzeti pobednik Formule 1 2008. Britanac Luis Hamilton, izjavio je da je staza u Brazilu bila ključna u njegovoj karijeri.

Povezana vest:  FORMULA 1, Marusija od sledeće sezone koristi Ferarijeve motore

Šumaher je do 2006. bio neprikosnoven vozeći za Ferari, ali poslednje tri godine kao vozač Mercedesa nije ni senka nekadašnjeg izdanja.

-Moj oproštaj od Formule 1 biće ovoga puta manje emotivan, jer se moj tim ne bori za titulu, kao što je to bilo 2006 – rekao je Šumaher.

Nemački vozač je pored sedam titula u karijeri, ostvario 91 pobedu,155 puta bio na podijumu, a 68 puta osvajao pol poziciju.

Povezana vest:  Fetel pobednik Velike nagrade Singapura