uefa_champions_league

LIGA ŠAMPIONA

Siti protiv Reala za opstanak u Evropi

 

Fudbaleri Mančester Sitija sutra dočekuju madridski Real u utakmici petog kola D grupe Lige šampiona, a samo pobeda će izabranicima Roberta Manćinija ostaviti kakvu-takvu nadu za plasman u osminu finala.

Siti je u dosadašnjem toku osvojio samo dva boda, što je veliki neuspeh ako se uzme u obzir igrački kadar i finansijska moć engleskog kluba.

„Mi smo tek prošle sezone debitovali u Ligi šampiona, tako da je potrebno i da navijači i javnost budu dovoljno strpljivi. Znamo da je situacija teška, ali, jednostavno, moramo da se borimo do samog kraja“, poručio je napadač Sitija Karlos Tevez.

U prvoj ovosezonskoj utakmici dve ekipe Real je u Madridu slavio sa 3:2, iako je Siti vodio dva puta. Madriđani će takođe imati veliki takmičarski motiv, jer bi im pobeda otvorila vrata osmine finala.

Povezana vest:  LAV FUTSAL SUPERLIGA, Galenika juri prve bodove

Drugi meč ove grupe odigraće se u Amsterdamu, gde će Ajaks dočekati lidera na tabeli, Borusiju iz Dortmunda. Obe ekipe imaju šanse za plasman u sledeću fazu takmičenja, pa je za očekivati da na terenu bude „vatre“.

Kijevski Dinamo će na svom terenu ugostiti francuski Pari Sen Žermen u utakmici A grupe. Parižani se nalaze u krizi i nedavno su prepustili Lionu lidersku poziciju u francuskom šampionatu.

Zagrebački Dinamo i ove sezone u LŠ uglavnom predstavlja „topovsku hranu“ za ozbiljne ekipe, a sutra će gostovati Portu kojem će i bod biti dovoljan za prvo mesto u grupi.

Važnu utakmicu u C grupi odigraće ekipa Milana, koja gostuje Anderlehtu u Briselu. Rosoneri su u poslednjem prvenstvenom meču odigrali 2:2 u Napulju, iako su imali dva gola zaostatka.

-Pokazali smo da imamo srce i karakter. Mi igramo za klub i navijače, a svesni smo da moramo da pružamo bolje partije. U ovom trenutku mi je teško da gledam tabelu – kazao je vezista Milana Antonio Noćerino.

Povezana vest:  Platini: Moja reputacija mogla bi biti ugrožena

U slučaju da Milan pobedi Anderleht, a da u drugoj utakmici C grupe Malaga savlada Zenit, rosoneri će osigurati plasman u osminu finala.

-Situacija je takva kakva je i potrudićemo se da pronađemo rešenje za naše probleme. Vreme je da vratimo Milan u vrh, a prva prilika za to je sutrašnji meč sa Anderlehtom – dodao je Noćerino.

Zenit će dočekati Malagu, a igrači domaćih još su pod utiskom incidenata u prvenstvenom meču sa Dinamom koji je prekinut zbog huligana.

-Naravno da je to uticalo na raspoloženje u ekipi. Ipak, neće se odraziti na naše ciljeve. Nemamo drugi izbor nego da pobedimo Malagu – istakao je trener Zenita Lučano Spaleti.

Zanimljivo bi trebalo da bude i u Londonu, gde će Arsenal na svom „Emirejtsu“ protiv francuskog Monpelje juriti pobedu za plasman u osminu finala. Trener domaćih Arsen Venger neće moći da računa na napadača Tea Volkota koji je povredio rame.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati utakmica trećeg kola španske Primere

U drugoj utakmici B grupe nemački Šalke će u Gelzenkirhenu dočekati grčki Olimpijakos, a domaćinu bi pobeda „vizirala“ put u osminu finala.

Parovi petog kola:

Grupa A:

Porto – Dinamo Zagreb (20.45)

Dinamo Kijev – PSŽ (20.45)

TABELA: Porto 10, PSŽ 9, Dinamo Kijev 4, Dinamo Zagreb 0.

Grupa B:

Arsenal – Monpelje (20.45)

Šalke – Olimpijakos (20.45)

TABELA: Šalke 8, Arsenal 7, Olimpijakos 6, Monpelje 1.

Grupa C:

Zenit – Malaga (18)

Anderleht – Milan (20.45)

TABELA: Malaga 10, Milan 5, Anderleht 4, Zenit 3.

Grupa D:

Ajaks – Borusija Dortmund (20.45)

Mančester Siti – Real Madrid (20.45)

TABELA: Borusija 8, Real Madrid 7, Ajaks 4, Mančester Siti 2.