Jenso_ Button_at_the_Brazilian_Grand_PrixVN AUSTRALIJE

Baton: Veliki dan za mene i tim

 

Osvajač trofeja na Albert Parku Dženson Baton delovao je srećno posle trijumfa.

-Ovo je zaista veliki dan za mene i moj tim. Ostvario sam prvu pobedu od dolaska u Meklaren i sam srećan zbog toga. Još je važnije da je ekipa delovala kompaktno. Hvala svima u Meklarenu, koji su zaslužni za ovaj rezultat. Bilo je teško završiti trku. Fetel je bio ubedljivi lider i stvarno ne znam šta mu se desilo i iz kog razloga je odustao. U svakom slučaju sada je na nama da nastavimo sa napornim radom i u nastavku sezone. Očekujem još bolje rezultate – rekao je Baton posle trke.

Povezana vest:  Ferari predstavio novi bolid F10

Na drugoj poziciji našao se Robert Kubica iz Renoa naglasio je da je njegov rezultat posledica dešavanja na stazi.

-Zadovoljan sam ostvarenim, ali trebamo da budemo realni. Naš bolid ove sezone ne može da parira Ferariju, Meklarenu i Red Bulu i očekujem da se borimo za četvrto mesto u šampionatu. Iz ove trke moramo da izvučemo ono najbolje i time se vodimo u nastavku šampionata – izjavio je Kubica.

Povezana vest:  FORMULA 1, Hamilton: Predugo smo čekali u pit stopu

Felipe Masa zauzeo je treće mesto na trci najbolji plasman od kada se takmiči u Australiji.

-Nikada nisam bio bolje plasiran od šeste pozicije. Dobro je da smo imali bar jedan bolid na podijumu. Žao mi je što i Alonso nije imao bolji rezultat. Treće i četvrto mesto nisu loš rezultat. Imamo još mesta za napredak. Već za sedam dana u Maleziji imamo priliku da opet jurimo pobedu – rekao je Masa.

Povezana vest:  VN SINGAPURA, Hamilton najbrži na skraćenom prvom slobodnom treningu

 

Naredna trka, vozi se narednog vikenda u Kuala Lumpuru za Veliku nagradu Malezije.