kisna_stazaFORMULA 1, VN MALEZIJE

Veber: Bio sam crna ovca u poslednjem krugu kvalifikacija

 

Australijski vozač Mark Veber najbolje se snašao u današnjem haosu na stazi izazvanom vremenskim uslovima u Maleziji, osiguravši pol poziciju u sutrašnjoj trci za Veliku nagradu Malezije.

Red Bulov pilot doneo je hrabru i riskantnu odluku da u posljednjim trenucima treninga sa kišnih guma pređe na intermedije, što mu je na kraju donelo čak 1,3 sekunde bolje vreme od drugoplasiranog Nike Rosberga iz Mercedesa.

Povezana vest:  Verstapen srećan zbog pobede u Austriji

Australski vozač je sve zasluge skromno prebacio na ekipu, posebno na inženjera Ciarona Pilbeama.

-Na nekim je delovima staza je bila dovoljno suva za intermedije, na drugima je bio veliki rizik voziti sa takvim gumama. Nisam znao da sam jedini u poslednjoj rundi na intermedijima, čini se da sam bio “crna ovca” – rekao je se Veber i okrenuo se sutrašnjoj trci.

Povezana vest:  Zutil najbrži na prvom treningu u Hokenhajmu

-U prve dve trke nismo bili dobri. Ali, momci su naporno radili na ispravljanju problema. Sutrašnja je trka dugačka, svašta može da se dogodi u ta dva sata, zato na sve moramo biti spremni – rekao je na kraji Veber.

Njegov kolega iz tima Sebastian Vetel, koji će u Maleziji startovati sa trećeg mesta, na prve  dve trke ove sezone imao je pol poziciju, ali je tokom samih trka imao problema sa bolidom, tako da je u Bahreinu bio četvrti, a u Australiji nije uspeo doći do cilja.

Povezana vest:  Botas: Vredelo je čekati prvu pobedu u Formuli 1