vozd-fkp 08 14 0016714

Partizan u sudijskoj nadoknadi do pobede protiv Voždovca

Fudbaleri Partizana savladali su danas kao gosti ekipu gradskog rivala Voždovca sa 3:1, u utakmici 1. kola Superlige Srbije.
Nakon eliminacije u kvalifkacijama za Ligu šampiona izabranici Marka Nikolića nisu ispunili očekivanja, ali su ipak osvojili tri boda na startu sezone.
Crno-beli su do važnog uspeha došli teškom mukom, u dramatičnoj završnici susreta na Vračaru. Kada su svi očekivali podelu bodova, Vladimir Volkov je iz trećeg pokušaja, i to u sudijskoj nadoknadi, konačno zatresao mrežu golmana Supića, da bi samo dva mnuta kasnije Ismael Fofana potvrdio trijumf za veliko slavlje mnogobrojnih navijača.
Voždovac je pružio veoma snažan otpor favorizovanom protivniku. U pojedinim delovima susreta bio je čak i bolji, pa je iznenada stigao do vođstva u 74. minutu.
Crno-beli su, čini se, tek tada „povukli“, preuzeli inicijativu i sve češće pretili, ponajviše zahvaljujući agilnom defenzivcu Volkovu. Posle njegovog ubacivanja lopte u šesnaesterac, Stošić je nespretno sproveo u sopstvenu mrežu za izjednačenje, a potom je u finišu bilo više uzbuđenja nego na dve trećine celog meča.
U završnici utakmice do izražaja je došao individualni kvalitet fudbalera Partizana, koji su velikim trudom i preokretom ipak zasluženo došli do izuzetno značajne pobede.
Voždovac – Partizan 1:3 (Tripković 74 – Stošić autogol 78, Volkov 90+2, Fofana 90+4)
Odigrano juče: Novi Pazar – Rad 1:0, Spartak – Radnički Kragujevac 1:0, Crvena zvezda – Radnički Niš 2:0, Jagodina – Mladost 1:1, Napredak – Čukarički 0:2, Borac – Donji Srem 2:0.
U preostaloj utakmici od 19 sati u Novom Sadu igraju Vojvodina i OFK Beograd.

Povezana vest:  Advokat saopštio širi spisak za EP

PHOTO: Miroslav Todorović