fc bayern munichMark van Bomel: Inter nije samo odbrambeni tim, kvalitetni su u svemu

 

Večeras (20.45 sati) madridski Santiago Bernabeu će označiti kulminaciju klupske fudbalske  sezone u Evropi. Finale Lige šampiona odigraće milanski Inter i minhenski Bajern. Mnogi će reći da je ovo finale u kojem pravog i izrazitog favorita nema, kao i da je apsolutno sve moguće kada je krajnji ishod u pitanju.

Povezana vest:  Robinjo na pozajmici u Santosu

Ipak, fudbaleri Bajerna, kao i njihov trener Luis van Gal, su se složili u jednom. Bajern je tim koji teži igri, koja napada, dok je Inter pre svega odbrambena ekipa koja teži tek rezultatskom uspehu, ali ne i visokom umetničkom rezultatu. Ipak, sve je to opovrgnuo kapiten Bajerna Mark van Bomel, koji je upozorio svoje saigrače da se ne zavaravaju takvim komentarima.

Povezana vest:  UEFA preispituje istragu protiv Pari Sen Žermena

-Inter se protiv Barselone branio svih 90 minuta i činili su to na fantastičan način. Međutim, ta utakmica nije ogledalo njihove igre, moje je mišljenje. Nikako ne mogu reći da je Inter prvenstveno odbrambeni tim – rekao je Van Bomel i tako ponudio nešto sasvim suprotno u odnosu na to što su pre govorili trener Van Gal, Roben i još neki njegovi saigrači.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Preokret Šalkea u Majncu

-Mi ćemo napadati, tako igramo, ali sam uveren da Inter ima moć da uzvrati. Moramo se čuvati italijanske ekipe jer je ona kvalitetna u svakom pogledu. Odbrambeno, ali i napadački. Pogledajte samo koje igrače imaju i sve će biti jasnije – zaključio je igrač sredine terena.