Atletico Madrid Real MadridAtletiko s Mandžukićem dočekuje Real

Madridski Real gostovaće u utorak Atletiku u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona u kojoj će domaći tim pokušati da se revanšira za poraz u finalu elitnog takmičenja prošle godine.
Real je prošle godine podigao pehar pošto je u finalu u Lisabonu savladao Atletiko sa 4:1.
Tim Dijega Siemonija biće sutra pojačan za Marija Mandžukića koji se vratio posle povrede.
Mandžukić je u februaru bio strelac dva gola u pobedi nad Realom od 4:0, što je bila najveća pobeda ovog tima u derbiju u poslednjih 28 godina.
Izabranici Karla Anćelotija s druge strane biće odlučni da pokažu da je tim sposoban i za 11. krunu u najeltnijem evropskom klupskom takmičenju.
Prvi strelac lige Kristijano Ronaldo ove sezone postigao je 49 golova u svim takmicenjima i izjednačio se ovog vikenda sa legendarnim Alfredom Di Stefanom sa ukupno 216 golova.
Vraća se i Geret Bejl koji je zbog povrede propustio pobedu protiv Eibara od 3:0 u subotu
On je trenirao zajedno sa Ronaldom Heseom Rodrigezom, Havijerom Čicaritom Ernandezom o Alvarom ASrbveloom, saopštio je klub.
Utakmicu u Madridu sudi srpski sudija Milorad Mažić.
U drugoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona u utorak trener Juventusa Masimilijano Alegri u dilemi je da li da protiv Monaka izvede na teren Andrea Pirla, koji se nedavno oporavio od povrede.
Pirlo nije igrao otkako je pre sedam nedelja protiv Borusije iz Dortmunda zadobio povredu noge, tako da bi za njega bilo rizično da igra u Torinu.
Osim toga, Juventus će biti oslabljen za svog ključnog igrača sredine terena Pola Pogbu.
Juventus pokušava da stigne u polufinale Lige šampiona prvi put od sezone 2002/03.
Monako je na putu do četvrtfinala postigao svega sedam golova u osam utakmica.
-Jasno je da je Juventus favorit, ali pošto smo izbacili Arsenal, čelnici kluba nas sada gledaju potpuno drugačije. Kada su klub napustili Džejms Rodrigez i Falkao, a klub nije doveo igrače sa međunaropdnim iskustvom, svi su mislili da ćemo završiti u prvih deset u Ligi 1, a da nećemo proći grupnu fazu Lige šampiona, što smo demantovali – rekao je igrač Monaka Žoao Mutinjo.

Povezana vest:  Sastav Crvene zvezde za Slobodu